Samsun Canlı Haber TV ekibinin her gün şehrin farklı noktalarında vatandaşlarla yaptığı, “24 Haziran seçimi ile ilgili neler düşünüyorsunuz?” röportajının bu kez konukları 56’lar sakinleri oldu.

İşte 56'lar Lise Caddesi sakinlerinin seçimle ilgili düşünceleri: 

PİYASA İSTİKRAR BULMALI
Yılmaz KEFELİ: 24 Haziran Genel Seçimin olması gerektiğini düşünenlerdenim. Olumlu olarak piyasaların istikrar bulabileceğini düşünüyorum. Eğer piyasa istikrar bulursa, iş imkanlarının artabileceğini, iş sahalarının açılabileceğini ve sayede hem iş verenin hem de çalışanın kazanacağını düşünüyorum. Kalkınmamız hızlanır ve bu bizler için çok güzel bir gelişme olur. Ayrıca ben, çeşitli engellemelerin olduğunu düşünüyorum eğer bu gibi engellemeler olmasa ekonominin de düzelebileceğini düşünüyorum. Aslında bakarsak dövizin bu kadar yükselmesi için geçerli bir sebep yok. Fakat bana göre bazı insanlar Türkiye’nin bir yerlere gelmesini istemiyor. O yüzden seçimin gerekliliği vardı. Hayırlı ne ise o olsun inşallah. 

BELİRSİZLİK İÇERİSİNDEYİM
Hüseyin DEGE: Şu an herhangi bir tahmin yapmak iyi veya kötü bir şey söylemek için erken olduğunu düşünüyorum. Açıkçası siyasi konularda yorum yapma taraftarı pek değilimdir. Çünkü bende diğer insanlar gibi belirsizlik içerisindeyim. Şu an da vatandaş olarak sandık başına gidip oy kullanacağımı söyleyebilirim. Sonrasında çıkan sonuca göre herkes net düşünce sahibi olacaktır ve biraz daha rahatlamış olacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki bütün vatandaşların ve Türkiye’nin hakkında hayırlısını diliyorum. Temennimiz her şeyin güzel olmasından yana. Ben seçim sonrası yaşanacak durumlara olumlu bakıyorum.  

SEÇİMDEN BEKLENTİLERİMİZ BÜYÜK
Recep ALTUNTAŞ: Şu an ki Hükümetten memnun değilim. Ekonomi olarak, vatandaş memnuniyeti olarak ve Türkiye gidişatı olarak iyi olduğunu zannetmiyorum. Bu sebepten dolayı hükümetin değişmesini ve yerine başka birilerinin gelmesini gerektiğini düşünüyorum. Gelen kişinin de gerçekten vatan sevgisi ile beraberinde, vatandaş sevgisi ile birlikte hizmet vermesini temenni ediyoruz. Şu an ki ekonomi durumumuz hakkında iyi olmadığımızı düşünüyorum ve seçim sonrası düzelebilir mi bilemiyorum. Fakat beklentilerimiz büyük. Vatandaş olarak daha iyi bir şeyler olabileceğini bekliyoruz. Türkiye’mizin hakkında hayırlı gelişmeler umuyoruz. 

SEÇİM SONRASINDAN BEKLENTİM YOK
Ömer KURANEL: Çok büyük bir belirsizlik olduğunu söyleyebilirim. Bu sistemin çok değişik bir sistem olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile kimse neyin, nasıl olacağını tahmin edemiyor. Fakat ilk seçimde yüzde 50+1’i bulabilecek bir parti olacağını düşünmüyorum ama belki 2’nci de sonuçlar değişebilir. Yani ihtimaller dahilinde, Muhalefet Partisi ilk defa seçim alabilir. Türkiye’nin ekonomi durumunun kötü olduğunu, mesleği avukatlık olan oğlumdan daha iyi biliyorum. Dosyaların dolaplara sığmama durumu olduğunu söyledi. Çünkü vatandaşların borçları haciz ve icralığa kadar gitmiş durumda. Zaten ekonominin kötü olmasından kaynaklı seçime gidildiğini düşünüyorum. Seçim sonrasından bir beklentim yok. Hatta ne yazık ki eskisinden daha kötü olabileceğini düşünüyorum.   

HER ŞEY 24 HAZİRAN’DAN SONRA DÜZELECEK
Zülfü ÖZÇEN: Genel seçimlerde, Ak Parti’nin alabileceğini düşünüyorum. AK Parti’nin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı onu destekliyorum. Şu sıralar ekonomik durumun karışık olması insanları tabi ki her konuda etkiliyor. Fakat ekonominin karışıklığının bir sebebi de şu an ki durumun belirsizlik içerinde olmasından kaynaklıdır diye düşünüyorum. Netlik geldiği zaman gelişeceğini ve birçok konuya açıklık getirip düzeleceğimize inanıyorum. Kaosu bilerek yapıyorlar fakat zarar verdiklerinin farkında değiller diye düşünüyorum. Hükümeti biraz sarsmaya çalışanlar oluyor ama ben her şeyin 24 Haziran’dan sonra düzeleceğine inanıyorum. Türkiye için hayırlısı ne ise olsun. 

LAYIKIYLA İLE KİM YAPACAKSA
SANDIKTAN O ÇIKSIN

Semih US: Seçimin zamanında yapılmasını istiyorum. Bu kadar erkene alınmasına gerek yoktu. Seçim arasında yapılan uygulamaların seçime pek getirisi olacağını düşünmüyorum. Bu yüzdende seçimin bize ekonomik olarak getirisi olacağını pek düşünmüyorum. Bizden götürecekleri olacağına bile inanabiliriz. Bu geçiş süreçlerinde yapılan iyileştirme ve insanlara hoş görünmeye çalışan her şeye karşıyım. Vaatlerle hiçbir yere varılmaz. Bunu bu seçimlerde de geçmişteki seçimlerde de görebiliriz. Sadece geçmişimize bakmamız yeterlidir. Yapılacak olan güzel işler, herkese bir nebzede olsa işine yarayacak ise desteklerim. Kim laiki ile bu işi yapacak ise sandıktan o çıksın. 

İTTİFAK MİLLETLE YAPILMALI
Ahmet GÜMÜŞ: Ekonominin hali belli. Ben diyorum ki kısaca, milletin kurmuş olduğu ittifak hükümeti yıkar. Ama özellikle belirtiyorum ki milletin kurmuş olduğu ittifak hükümetin önüne geçer. Gelecek olan hükümette halkın sesi olması gerekmektedir. Halkla birlikte adım atar ise, bizimle omuz omuza yürür ise o zaman kazanacak olan hükümet olur. Dolar, benzin ve altın başını almış gidiyorlar. Bunlar düzelecek ise seçim hemen yapılsın. Ve vatana millete hayırlı olsun şimdiden. 

DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ
Bilal YAYLA: Genel seçimlerle ilgili pek fazla düşünülecek bir şey yok. Mevcut hükümet 16 senedir iktidarda. Sizce bunun üzerine yorum yapılır mı? Son zamanlarda vaatlerde bulunuyor enflasyonu düşüreceği, işsizliği gidereceğini ve cari açığın kapatılacağından bahsetmekteler. 16 senedir tek başlarına iktidardalar, daha önce neden düşünülmedi de bu seçimlerde bu vaatlerden bahseder oldular. Sıkışınca hemen akıllarına gelmiş, emekliye verelim bin lira maaş bunlar basit göz boyamaları. Ekonomimiz bu kadar düzgün ise neden her gün akaryakıta zam geliyor. Ben değişimde fayda vardır diyorum. 16 senedir o koltuklarda oturuyorlar, şimdi ise değişim zamanı geldi diye düşünüyorum. 

DÜŞÜNEREK OY KULLANALIM
Asiye TEKİN: Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın umarım Türkiye için en iyi olur. Biz vatandaşlar bunu hakkediyoruz. Sandık başına gideceğimiz zaman, düşünerek oy kullanırsak eğer bizler için daha iyi olacağını düşünüyorum. 

İKTİDAR, İKTİDARDA KALACAKTIR
Mustafa KÜÇÜKOĞLU: Ben Cumhurbaşkanımızın tekrardan iktidar olmasını istiyorum. İktidar iktidarda kalacaktır. Onlar kadar çalışan bir parti daha henüz görünmemiştir. İnanıyorum ki sandıklar açıldığında halk doğru kararı vermiş olur. Türkiye için millet için gelecek için Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesini istiyorum. Bu milletinde kimin doğru kimin yanlış olduğunu bilmesini isterim. Tekrardan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına lider olmasını istiyorum. Atatürk’ten sonra gelmiş geçmiş en iyi liderdir. Bu seçimlerden sonrada onu tekrardan lider olarak görmek istiyoruz. 

BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE OY ATILMALI
Nurten ONGÜN: Her şeyin hayırlı olmasını diyorum. Halkımız gün geçtikçe daha çok bilinçleniyor. Eminim sandıkta da bilinçli bir şekilde oylarını kullanacaklardır. Ekonomiden pek memnun olmasam da yine dediğim gibi her şey sandıkta belli olacaktır. Bizler için hayırlı olsun.

Röportaj: Mustafa TOGUR – Hande ONAT