Samsun, sadece Karadeniz Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin ve hatta Karadeniz havzasının da önemli bir şehri. Gerek tarım, turizm, sanayi potansiyeli, gerekse ulaşım avantajları ile bölgesindeki illerden öne çıkıyor yaşadığımız şehir Samsun. Bütün bunlara rağmen Samsun maalesef hak ettiği yere bir türlü gelemiyor. Bundan 20 yıl önce Kayseri neredeydi, şimdi nerede? Aydın, Hatay, Malatya, Gaziantep, Manisa, Antalya neredeydi, şimdi nerede? Aynı soruyu Samsun için soracak olursak, Samsun 20 yıl önce neredeydi, şimdi nerede? Az önce saydığım iller 20 yıl öncesine göre 2-3 kat gelişim gösterirken, Samsun maalesef kendisinden geride olan birçok şehrin çok arkasında kaldı. İşte tam da bu noktada bu şehrin yöneticilerinin başlarını iki ellerinin arasına alıp düşünmeleri gerekiyor.

*

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüşme imkanı bulan Samsun heyeti, ülkenin en tepesindeki isme, Samsun ile ilgili rapor sunmuş. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk, İl Başkanı Av. Ersan Aksu, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mücahit Yılmaz, Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sebiha Üstün, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Saim Şenocak'ın da aralarında bulunduğu heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Samsun ve teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi verdikten sonra yine bu şehirle alakalı 'rapor' sunmuş. Şimdi merak edilen soru şu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan raporun içeriğinde neler var?
Mesela raporda 'Hızlı Tren' var mı? Veya Samsun - Çarşamba Havalimanı'nın apronunun büyütülmesi meselesi. Ya da işsizlik oranının yüksek olması, gençlerin başka şehirlere göçmesi ve alınacak önlemler... Yine merak ediyorum, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemelerden dönen ve vatandaşların tepkisini çeken yatırım kararları raporda var mı? Bu şehre yatırım gelmemesi, aksine yatırımcıların kaçması... Gıda sıkıntısının yaşandığı günümüzde Çarşamba Ovası'nın ovalıktan çıkıp, ormana dönüşmesi... Daha çok şey sayılabilir... Yoksa raporda Samsun'da her şey güllük gülistanlık mı gösteriliyor? Merak işte... İnsan düşünmeden yapamıyor...