Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Yılın ilk faiz kararını açıklayan TCMB son toplantıda faiz oranını yüzde 9'da sabit bırakmıştı. Buna göre Ocak ayında da faizler değişmeyerek yüzde 9 olarak duyuruldu. İşte Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili haberin detayları...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BELLİ OLDU

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 9 olarak açıklandı. Analistlerin beklentisi Merkez Bankası'nın faiz oranında değişikliğe gitmeyeceği yönünde olmuştu.

SEÇİME KADAR SABİT KALMASI BEKLENİYOR

Kasım ayı PPK toplantısında 150 baz puanlık indirim yaparak faizi yüzde 9’a çeken Merkez Bankası, faiz indirim döngüsünün tamamlandığını belirtmişti. Seçimlerin erkene çekilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs’ı işaret etti. Ekonomistler 2023 politikasında da yılı ilk ve ikinci yarı olarak ayıran Merkez Bankası'nın seçimlere kadar faizleri korumasını bekliyor.

PİYASALARDA SON DURUM

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde 18,81 sınırına kadar dayanan dolar/TL kuru şu sıralar yönünü aşağı çevirdi. Kur faiz kararı sonrasında 18,79 seviyelerinde hareket ediyor. Altının gram fiyatı ise 1,153 TL'den alıcı ile buluşuyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.