MERAL AKŞENER SAMSUN'DA 

İYİ Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu yerel seçimlerde hem AK Parti'nin hem CHP'nin kulaklarını çekecek olan seçmenimizin teveccühüyle Samsun başta olmak bütün şehirlerde belediyeleri alacağımıza inancım tamdır" dedi. 

Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı

İLK ZİYARET İL BAŞKANLIĞI'NA

Belediye başkan adaylarını tanıtmak için Samsun'a gelen Akşener, havalimanında partililer tarafından karşılandı. Samsun İl Başkanlığı'na doğru yola çıkmak üzere havalimanında makam aracına binen Meral Akşener, karşılamaya geç kalan Necattin Demirtaş ile eşi Lütfiye Demirtaş'ı görünce otomobilden inerek, kendileriyle selamlaştı. İlk ziyaretini İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'na yapan Akşener burada hem partililerle bir araya geldi hem de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

ADAYLARA GÜVENİ TAM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demiraş başta olmak üzere tüm adaylara güvendiğini dile getiren Akşener, "Samsun'da Büyükşehir'de iddialı olduğumuza inanıyorum. İmren hanımı biliyorum tanıyorum. Kadınlar inanırsa yaparlar. Ben İmren hanımın, ağabey dediğim çok değerli belediye başkanımız Necattin Demirtaş'ın ve diğer adaylarımızın bu seçimi rahat alabileceğine inanıyorum. Bunu da bir propaganda olarak söylemiyorum. Samsun'da durumumuz iyidir" diye konuştu.

"SEÇİMLERİN SÜRPRİZİ OLACAK"

Samsun'un önemine vurgu yapan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Samsun önemli bir şehrimiz. Doğru dürüst hizmet edilebilse, bu kutuplaşmadan çıksa, Samsunluya hizmet üzerinden bir rekabet yapılsa Samsun uçar. Samsun, sanayi, turizm ve tarım şehri haline gelir. Zaten çok önemli bir potansiyeli var ama ben Samsun'un yönetim tarzıyla bunları başaramadığını görüyorum. Onun için bu iddiayla yola çıkan İYİ Partimizin aday göstereceği, inşallah da Samsunluların teveccühüne mazhar olabilecek arkadaşlarımızla Samsun'a farklı bir hizmet anlayışını, farklı bir rekabet anlayışını benimseyerek her bir seçmene ulaşmayı amaçlıyoruz. İki kutup arasına sıkıştırılmış Türkiye'yi ve bunun neticesinde manevi değerlerimiz üzerinden oy veren bir Türkiye'yi buradan çıkarıp, milletimizin dinlendiği bir sistemi oturtmak üzere İYİ Parti hür ve müstakil olarak bu seçime girdi. Maalesef 2017'de ucube bir sistem kabul edildi. Bu ucube sistemin değiştirilebilmesi için bir ittifaklar sistemi oluştu. Biz de o ittifak sistemi içinde yer aldık. 2019'daki yerel seçimde acaba biz bu sistemin değiştirilebilmesi için yerel seçimde göstereceğimiz başarının sonuçları olarak 2023'te bu ucube sistemi değiştirebilir miyiz diye yola çıktık, maalesef başaramadık. Bu süreçte de çok abuk sabuk iftiralarla karşılaştık ama kulaklarımızı tıkadık. İnanıyorum ki bu seçimlerin en büyük sürprizi İYİ Parti olacak."

"BU RİSKİ ALAMAMIZ GEREKİYORDU"

İl Başkanlığı ziyaretinin ardından aday tanıtım töreni için Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'a geçildi. Tören, şehitler için okutulan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kürsüye çıkan Akşener, partilerinin kurulduğu günleri hatırlatarak sözlerine başladı. 25 Ekim 2017 tarihinde kurulduklarını hatırlatan Akşener, "İşimizin zor olduğunu biliyordum. Hepimiz iftiralara uğradık, itildik, kakıldık ama bir Allah'ın kulu geri adım atmadı. Böyle bir sistemde var olmayı başardık. Birinci önceliğimiz ucube sistemi ortadan kaldırmaktır dedik. O sistemin dayattığı ittifaklar modeline faydamız dokunsun diye katıldık. 2018'de biz seçime girdik sağ olsunlar ama 24 milletvekili arkadaşlar aldı. 2019'da yine o işbirliğinin gücünü bu sistemi değiştirmek üzere yeniden ittifak yaptık. İstanbul, Ankara gibi birçok büyükşehir Millet İttifakı'nın ukdesine geçti. 2023'te de başarısız olduk. Biz de kuruluş ayarlarımıza geri döndük. Bu riskin alınması gerektiğine Türkiye için, milletimiz için şart olduğuna inandığımız için seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı aldık. Siz aday çıkarırsanız 'AK Parti kazanır' diyorlar. Kardeşim, AK Parti'ye kazandırmamak için Samsun'da Nilay kardeşime oy verin kazanmasın. İlkadım'da Necattin ağabeyime oy verin kazanmasın. Ben İngiliz himayesini de Amerikan mandasını da istemiyorum. Biz Türk için, Türk'e göre bir davranış istiyoruz. Bu yerel seçimlerde hem AK Parti'nin hem CHP'nin kulaklarını çekecek olan seçmenimizin teveccühüyle Samsun başta olmak bütün şehirlerde belediyeleri alacağımıza inancım tamdır."

"SAMSUN KARANLIKLAŞTIRILDI"

Sözlerine Samsun'un karanlıklaştırıldığını öne sürerek devam eden Akşener, "Ben Samsun'a her geldiğimde bu şehrin üstüne sanki kül atılmış olduğunu görüyorum. Karanlıklaşmış Samsun görüyorum. Bakımsız bir Samsun'la karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunları çözmek mümkün. Birinci adım Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerini almaktır. İmren başta olmak üzere bütün belediye başkanlarımız kazanılan her alanda iyi belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin, şehre aşık belediyeciliğin her türlü imkanını koyarak başarılı bir çalışma yapmak zorundalar" ifadelerini kullandı. 

TÜFEKCİ KIZLARIYLA KÜRSÜYE ÇIKTI

Akşener kürsüdeki konuşmasının ardından belirlenen adayları kamuoyuna duyurdu. İYİ Parti'de Samsun Büyükşehir'de İmren Nilay Tüfekci'nin yanı sıra İlkadım'da Necattin Demirtaş, Asarcık'ta Barış Oypan, Bafra'da Hamdi Yıldız, Canik'te Turgay Ulusoy, Kavak'ta Ahmet İçli, Salıpazarı'nda İsmail Kahramanoğlu, Vezirköprü'de Hasan Budak, Yakekent'te Şerafettin Aydoğdu aday olarak açıklandı. Akşener, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve adayların birlik pozu vermesinin ardından kürsüye 'Samsun'un ablası başkan olacak' sloganları eşliğinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci çıktı. Tüfekci, 3 kızını da yanına alarak yaptığı konuşmada Akşener'e terinin son damlasına kadar büyük bir özveriyle çalışacağına söz vererek, "Burası Samsun. Samsun Türkiye'dir, Samsun, inanmak, mücadele etmek, başlangıç demektir. Biz de kampanya sloganımızı 'Sen de inan' olarak belirledik. Ve ilk çıkışımızı da Bandırma vapuru vurgusuyla O inandı Sen de inan Samsun diye yaptık. Tarihinde birçok kez göstermiştir ki Kuruluş ve Kurtuluş ancak ona inananların eseridir" dedi.
Tüfekci konuşmasının ardından Meral Akşener ve ailesini sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.  


ATATÜRK'ÜN VİDEOSU İLGİ GÖRDÜ

Törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yapay zeka yöntemi ile yapılan "Ben Samsun'u ve Samsun halkını gördüğüm zaman memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım" cümlesini kendi sesiyle hazırlanan videosu da büyük ilgi gördü.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.