İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yılı nedeniyle Samsun'a geldi.

Meral Akşener, gerçekleştirdiği ziyarette Atatürk'ün Samsun'a çıktığı nokta olan Tütün İskelesine giderek burada vatandaşlara hitap etti. Meral Akşener'e Tütün İskelesinde İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar ve İl Başkanı Hasan Aksoy ile birlikte partililer eşlik etti. 

Samsun'da vatandaşlara seslenen İYi Parti Lideri Akşener, "Kurtulan değil, kurtaran şehirde, 1919'un ruhu için, 19 Mayıs 1919 ruhu ile buradayız. Gençlerimizle, kadınlarımızla, erkeklerimizle, çocuklarımızla birlikteyiz. Türkiye çok uzun zamandır 19 Mayıs'ı sadece ve sadece Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladı. Yani ne demek istiyorum. Sadece ve sadece sportif faaliyetlerin yapıldığı bir bayram olarak kutlandı. Halbu ki 19 Mayıs, hem istikbalin hem istiklal için, Anadolu'yu ateşlemek için atılan ilk adımın atıldığı gündür. Bugün o ilk adımın, Atatürk ve arkadşlarının attığı o ilk adımın atıldığı yerdeyiz. Allah o günün kahramanlarına bizi mahçup etmesin" dedi.

Akşener konuşmasında ayrıca iktidar yolculuklarını Samsun'dan başlattıklarını belirterek, Tütün İskelesinde kendisini dinleyen vatandaşlara, "İlkadımın bekçiside, sahibide sizsiniz. Ey Türk gençliği gücünün farkında mısın. Bu ülkeyi ilelebet payidar kılmak için, gereğini yapmaya hazır mısın. İktidar yürüyüşünü başlatıyoruz benimle yürümeye hazırmı sınız. Kurtaran şehirde iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Allah sonucunu hayırlı etsin. Bir sene sonra 19 Mayıs ruhunu, 1919 ruhunu iktidarımızda da, Cumhuruyetimizin değerlerini ve bu ülkenin, memleketin, Cumhuriyetin, bu milletin bekçisi ve sahibi olan gençlerle birlikte yeniden hayata geçireceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, konuşmasının ardından Tütün İskelesinde bulunan vatandaşları parti olarak düzenledikleri 'İyilik İçin Yürüyoruz' isimli yürüyüşe davet etti. Akşener ve partililer Tütün İskelesinden yürüyüş yaparak ayrıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.