TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, kentin uzun yıllardır gündeminde olan Batı Çevre Yolu Projesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yatırım programına alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. Dr. Muş, yayımlanan kararla birlikte Samsun’un uzun yıllardır gündeminde olan, kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlatması beklenen Batı Çevre Yolu Projesi'nin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yatırım programına alındığını belirterek çalışmaların bu yıl başlayacağını söyledi. 

2027 yılına kadar tamamlanarak devreye alınması planlanan 16,30 kilometrelik Batı Çevre Yolu Projesi'nin tutarı ise, 8 milyar 260 milyon lira olarak kayıtlara geçti. 

Samsun'da 4 etabının plan çalışması biten ve 1 etabı kalan Batı Çevre Yolu projesi tamamlandığında, Atatürk Bulvarı ve diğer ana arterlerde de trafiği büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor. 

Samsun İnşaat Fuarı'na görkemli açılış: "Kentte sektörün ayağa kalkması için önemli" Samsun İnşaat Fuarı'na görkemli açılış: "Kentte sektörün ayağa kalkması için önemli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2015 yılında Batı Çevre Yolu'nun projesi tamamlanmıştı.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.