İlkadım Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısında meclis üyeleri tarafından dile getirilen , 2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarının ardından Başkan Demirtaş Teftiş Kurulu kurulduğunu ve incelemelerinin ardından raporun hazırlanacağını belirtmişti. İddiaların üzerinden 2 ay geçtikten sonra personelin kısıtlı olduğu için raporun hazırlanamadığını belirten Demirtaş, iddiaların 3. ayında da personelin izne çıktığını bahane etti. 

NE OLMUŞTU?

GEREĞİ YAPILACAK DEMİŞTİ
İlkadım Belediye Meclisi'nde söz alan MHP'li Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Umar, olmayan bir firmadan fahiş fiyatlardan belediyeye mal alındığını belirtmişti. Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise , "Kamunun parasının kimsenin cebine geçmesine gönlümüz razı olmaz.  O bilgileri değerlendireceğiz.  O konuyla ilgili gereğini yapacağız. Yanlış işler yapılabilir ama yanlışa müsaade etmemiz asla söz konusu değil. Öncelikle yaptığınız çalışmadan ötürü size teşekkür ediyoruz. Bilgileri sizden alacağım, inşallah gereğini yapacağız " ifadelerini kullandı.

İLK AY 
İlkadım Belediyesi'ne 2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddiaları, meclis gündemine taşınmış, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da konunun teftiş kuruluna havale edilip, incelemeye alındığını belirtmişti. İlkadım Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Erol Köroğlu ve MHP'li üyesi Mustafa Umar,  2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarıyla ilgili konunun teftiş kurulunda araştırıldığını söylemişti.  Başkan Demirtaş'ın teftiş kurulu yoluyla gereğini yaptıracağını ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Erol Köroğlu, " Başkan Demirtaş, konuşulan iddialarla ilgili doğru mu veya değil mi teftiş kurulundan ayrıca rapor yazmasını isteyecektir. Başkana bağlı teftiş müdürlüğü vardır, bunun aracılığıyla buradaki işlemlerin takibatını yaptırabilir. Daha sonra hata ve eksiklikleri teftiş kurulu vasıtasıyla ilgili raporu tutar ve gereğini yapar" ifadelerini kullanmıştı.


2 AY SONRA

Başkan Demirtaş incelemelerin devam ettiğini belirterek, fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarının incelenmesinin uzun süremesinin nedeninini personel azlığına bağlı olduğunu söylemişti. Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Rapor geldiği zaman bilgi veririz. Belediyede teftiş elemanı sayısı oldukça az olduğu için incelenmesi oldukça zaman alıyor. Sizin görmediğiniz birçok incelemeye tabi işler var. Neyse o ortaya çıkacaktır” demişti

İNCELEMELER 3. AYDA DA SONUÇSUZ 
İlkadım Belediyesi MHP'li Meclis Üyeleri Cemalettin Kola ve Mustafa Umar, fahiş fiyatla mal alımı incelemesi raporunun daha önce personel yetersizliği yüzünden hazırlanamadığını öne süren İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın bu kez de  personelin izinli oluşunu gerekçe göstermesine tepki gösterdi.

BAHANE UYDURULUYOR
Konunun 3 ay uzamasına anlam veremediklerini ifade eden MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, "Denetim Komisyonu'nda görev alan arkadaşımız Mustafa Umar'ı, Necattin Bey'in görevlendirmiş olduğu heyet çağırarmış ve o da bilgi ve belgeleri görevlilere sunmuş. Dolayısıyla belgeleri araştıracaklar. Elleriyle koymuş gibi sorunu bulabilecekleri detaylı bilgi ve belgeler var. Adres, yer, tarih, tutar belli. Ne hikmetse önce yeterli personel yok denildi. Geçtiğimiz gün ise personel izinde denildi. Şimdi de böyle bir bahane uyduruluyor" dedi.

MÜDÜRÜN BİLGİSİ BİLE YOK
MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, rapor ve belgelerin olmasına rağmen hala sonuçların belli olmamasını ve bu konuda iyi niyet aramanın mümkün olmadığını ifade ederken, MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Umar ise, Teftiş Kurulu Müdürü, Ağustos'un 20'sinde kendilerini çağırdığını ve konuyla ilgili bilgisi olmadığını ifade ettiğini söyledi.