Maske ve HES Kodu Zorunluluğu Kalktı Mı? İşte Alınan Kararlar... Son Dakika- Maske ve HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Uçak, sinema, tiyatro ve okullarda maske zorunluluğu devam edecek mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklamaları...

BAKAN KOCA YENİ KARARLARI AÇIKLADI

Açık havada maske takma ve HES kodu zorunluluğu kaldırıldı mı? Maske takma zorunluluğu nerelerde olacak? Sağlık Bakanı Koca, maske ve HES kodu zorunluğu ile ilgili merak edilenleri açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HES kodu ile, maske ve mesafe zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

MASKE ZORUNLULUĞU ARTIK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KoronaVirüs tedbirlerine ilişkin yaptığı açıklamada, havalandırmanın yeterli olduğu kapalı ortamlar ve açık havada maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

HES KODU ZORUNLULUĞU KALKTI

Bakan Koca yaptığı açıklamada "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz" derken kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan HES kodu kontrolüne de son verildiğini söyledi. Bakan Koca'nın açıkladığı yeni kararlara göre, kurum ve kuruluşlara girerken artık HES kodu istenmeyecek, açık alanlarda maske takılmayacak.

UÇAK, SİNEMA VE TİYATRODA MASKE DEVAM EDECEK

Yeni kararları açıklayan Fahrettin Koca, okullarda iki Kovid vakası olması halinde sınıfların kapatılmayacağını ve karantina kurallarının da uygulanmayacağını söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada ayrıca sinema, tiyatro ve uçak gibi kapalı alanlarda maske zorunluluğunun olup olmayacağı ile ilgili de, "Mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda uçak gibi otobüs gibi, tiyatro gibi sinema gibi okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz." dedi.

- Haber içeriği Samsun Medya Grubu tarafından yazılmıştır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.