Mardin’de Kurban Bayramı’na 3 gün kalmasına rağmen kurban satıcıları beklenen ilginin olmamasından şikayetçi oldu.

Mardin’in Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarı kurbanlık satışları için müşteri bekliyor. Bir haftadan beri kurban satışlarını başlattıklarını söyleyen satıcı Abdulkadir Azizoğlu, şu ana kadar bir kurban bile satamadığını ifade etti.

"İthal kurbanlıklar burada rağbet görmez"

Geçen senelere oranla satışların çok düştüğünü ifade eden Azizoğlu, “Şu ana kadar pek bir kurban satışımız yok. Bizler de bekliyoruz, Allah’ın izni ile hepsini satmayı düşünüyoruz. Kurban fiyatlarımız ise 1000 ile bin 500 arası değişiyor. Kasaplar, biz kurban satıcılarına göre daha şanslı, çünkü onlar yarı fiyatına alıyorlar. Yetiştirici olarak bizler daha zorluyuz, yemi, çırpması ve benzeri şeyleri ile uğraşıyoruz. Geçen yıl bu yıla göre daha iyiydi bu yıl düşüşler yaşadık. Biz de ona rağmen hala bekliyoruz. Bu kurbanlık ırkına ’anto’ diyoruz en pahalı ve en tutulan kurbandır. Şu anlık antonun fiyatı 2 bin TL’den başlıyor. Mardin’de ithal kurbanlar olmaz yani satılmaz burada bizler anto gibi kurbanlıklar oldukça, ithal kurbanlar satılmaz. Etleri bizim kurbanlar gibi değil onların etleri sarı şu anda en tutulan en lezzetli ırklar bu ırklardır sarı baş dediğimiz ırklardır” dedi.

"Siftah yapmadık"

Bir haftadan beri siftah yapmadıklarını dile getiren Nusret Arpa, “Bizler daha bu güne kadar siftah yapmadık, çünkü alıcı bulamıyoruz. Kurbanlarımızın fiyatları da o kadar pahalı değil, bizler onları kilo ile satıyoruz. Bu yılki kurbanlıklar kilo ve fiyat açısından uygun mesela 20 kilogram çıkan bir kurban yaklaşık 700 ile 800 lira arası tutuyor” diye konuştu.