Pensilvanya Başsavcısı'nın kiliselerde bini aşkın çocuğun istismar edildiği ve bu suçların yöneticiler tarafından üstünün kapatıldığı yönündeki raporundan sonra ABD'deki başpiskoposluk bölgeleri, istismarda  bulunanların isimlerini açıklamayı sürdürüyor.

New York'un Brooklyn ve Queens bölgelerinde yaşayan yaklaşık 1,5  milyon Katolikten sorumlu olan Brooklyn Başpiskoposluk bölgesi, kiliselerde  çocuklara cinsel taciz gerçekleştiren 100'ü aşkın rahibin adını paylaştı.

Brooklyn Başpiskoposu Nicholas DiMarzio, açıklamasında, "Bu  liste, çok kötü acılar yaşayan kurbanlarda birçok duyguyu uyandıracaktır.  Yaşadıkları acılar için gerçekten üzgünüm. Konuştuğum birçok kurban bana  kendilerine yapılanların açığa çıkmasından başka bir şey istemediklerini  söyledi." şeklinde ifadelere yer verdi.

KİLİSEDE CİNSEL TACİZ

ABD'nin Pensilvanya Başsavcısı Josh Shapiro, iki yıllık soruşturmadan sonra ağustos ayında çocuklara yönelik cinsel istismarların Pensilvanya ve  Vatikan'daki kıdemli kilise yetkilileri tarafından "sistematik" olarak örtbas edildiği  sonucuna ulaştıklarını ifade etmişti.

Başsavcının açıklamasından sonra ülkedeki birçok Başpiskoposluk  bölgesi, çocuklara cinsel tacizde bulunduğu tespit edilen rahiplerin ismini paylaşmıştı.

Illinois Başsavcısı Lisa Madigan ise derlediği bir raporda, kilisede  cinsel istismarda bulunmakla suçlanan 500'den fazla rahibin ismini, Illinois  Katolik Piskoposluk Bölgesi'nin bu konuda yayımladığı listede bulunmadığını ifade etmişti.

Vatikan'dan bugün gelen açıklamada, eski Washington Başpiskoposu  Theodore McCarrick'in görevde bulunduğu dönemde, itiraflarını dinlediği bir kişiye  ilişki teklif ettiği, yetişkin ve çocuklara cinsel tacizde bulunduğu sebebiyle papazlıktan menedildiğini aktarılmıştı.