Samsunspor ve Türk futbolunun sorunlarının masaya yatırıldığı '1'inci Samsun ve Futbol Çalıştayı' dün gerçekleştirilen oturumla sona erdi. Türkiye'de bir kulüp adına yapılması yönüyle bir ilk olan ve Atakum Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan çalıştayda, ele alınan konularla ilgili olarak hazırlanan raporlar, 2 Haziran'da yapılan kongrede gelecek yeni yönetime rapor edilecek. 

'SAMSUN BİR SPOR ŞEHRİ ANCAK...'
Çalıştala ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Osman Kaymak, "Samsun’da gerçekten büyük bir spor alt kültürü var. Biz diyoruz ki, Samsun bir spor kenti. Bunu geçtiğimiz sene ilimizde yaptığımız İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile kanıtladık. Böyle bir spor yapısı olan bir şehrin takımının bir alt lige düşmesi, gerçekten vahim bir durumdur" dedi.

'DEĞERİN ARTIRILMASI GEREK'
Samsunspor'un şehir için büyük bir değer olduğuna dikkat çeken Vali Kaymak, "Samsun sadece gelip geçilen ve içinde konaklama yapılmayan bir il algısı oluşmuş. Şehrimizin Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımının atıldığı İlkadım Şehri olması bile başlı başına büyük bir özellik. Ama bu özelliklerimizi tanıtamamışız. Samsunspor kentin tanıtımı açısından en önemli unsurlardan birisi" diyerek, Samsunspor'a sahip çıkılması ve bu değerin daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

EKONOMİK VE SİYASİ GÜÇ
Yapılan çalıştayın ortak bir akıl ortaya çıkaracağını vurgulayan Vali Kaymak, "İnşallah bugün burada bu çalıştayın ortak aklı ortaya çıkaracağını düşünüyorum. O yönüyle Samsunspor aslında bir yerde de Samsun ortak aklının ortak paydasının oluşmasına katkı yapacak en önemli unsurlardan birisidir. Takımımız bir alt lige düştü ama yiğit düştüğü yerden kalkar. Samsun'un potansiyeli, ekonomik gücü, siyasi gücü ve ticaret gücü Samsunspor’u gerçekten Süper Lig’e çıkaracaktır. Borçtan yılmamak lazım. Bu takımın kurtuluşunu ortak akıl, birlik ve beraberlikte görüyorum" dedi.

Haber: Kenan KAYA