Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başdanışmanı Ahmet Zenbilci, "Ekmek kazanmak, istihdam oluşturmak elbette kutsal ama Allah’ın bize emanet ettiği bu doğayı, çevreyi yaşanabilir kılmak, gelecek nesillere taşımak da boynumuzun borcudur" dedi.

Zenbilci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın faaliyetleri ve yönetmelikleri ile ilgili düzenlenen “Çevre ve Sanayi” bilgilendirme toplantısında, sanayicilerin ülkenin önemli dinamikleri olduğunu, üreterek ve istihdam ederek ekonomik kalkınmaya, toplumsal huzura büyük katkı sağladığını vurguladı.

Üretimin önemli olduğunu ancak yaşanılan alanda yaşanabilir bir çevrenin olması gerektiğini ifade eden Zenbilci, “Ekmek kazanmak, istihdam yaratmak elbette kutsal ama Allah’ın bize emanet ettiği bu doğayı, çevreyi yaşanabilir kılmak, gelecek nesillere taşımak da boynumuzun borcudur. Dolayısıyla ne sanayiciyi üzecek ne de çevreyi yok edeceğiz. Birlikte kalkınacağız, birlikte kazanacağız” diye konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Sanayileşirken çevreyi, çevreyi korurken de sanayiyi düşünmek, çevre-sanayi uyumunu dengeli tutmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü’nün de katıldığı toplantıda, sanayicilerin Çevre Kanunu, Çevresel Etki Değerlendirme, ambalaj atıkları, entegre kirlilik önleme ve kontrol, toprak hava ve su kirliliği kontrolü başta olmak üzere yönetmelik ve düzenlemelerden kaynaklanan sorunlar ve beklentiler dile getirildi.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantı kapsamında sanayicilerin gündeme getirdiği ambalaj atıkları, su kirliliği kontrol yönetmelikleri ve baca emisyonları kapsamında bakanlık tarafından devam eden muhtelif çalışmalar ve taslak yönetmelikler hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’dan sanayiciler katıldı.