Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, 6 kata göre planlanan Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerinin,  Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerini kapsayan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' imar planına yapılan itirazların reddedilmesinin doğru olmadığını belirterek, "Bu mesele bakanlığa ulaşırsa sorun çözülür diye düşünüyoruz. Halkı mağdur etmeye gerek yok" dedi. 

"MENFAAT VARSA ONAY VERİLİYOR"

İlkadım ilçesinin, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde 6 kat plana göre uygulanacak 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2 bin 700 hanenin mağdur olacağının gündeme gelmesinin ardından Saadet Partisi İl Başkanı  Şen, Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. SP'li Şen  " Belediyeler dikey mimariye menfaatleri varsa onay veriyor" diyerek tepki gösterdi. 

"HALKI MAĞDUR ETMEYE GEREK YOK"

Proje kapsamında 4 bin 500 konut yapılacağını ifade eden Şen, şunları söyledi: " "2 bin 700 hane, 6 kat plana göre yapılacak bu kentsel dönüşüm projesi kapsamında mağdur olacak. Bu insanların mağduriyetini kim giderecek ?  Burada muhalif belediye olan İlkadım Belediyesini zora sokma eğilimi var. İtirazların oy çokluğu ile mecliste ret edilmesi, meclis üyelerinin bu konuda çekincelerinin olduğunu gösteriyor. Şayet yeşil alan miktarını azaltmıyorsa, bu mahallelere 10 kat hakkı verilebilir. Belediyeler dikey mimariye menfaatleri varsa onay veriyor. Burada da belediyenin önceliği halkın menfaatine karar vermektir. Bu mesele bakanlığa ulaşırsa sorun çözülür diye düşünüyoruz. Halkı mağdur etmeye gerek yok."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.