Erbakan Vakfı Osmaniye İl Başkanı Abdulsamed Orman, “İsrail’e karşı, hak ve adalet üzere fakat güçlü ve caydırıcı bir duruş sergilenmelidir” dedi.

Orman, yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın mübarek bir belde olduğunu belirterek, "Bu aziz şehirde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisi yaşanıyor. Osmanlı idaresinde adaletin, önce İngilizlerin sonra siyonist İsrail’in işgali altında zulmün hüküm sürdüğü kadim kent her sabah yeni bir cinayetle uyanan, her gününü ızdırap içinde geçiren, siyonist işgalin pençesindeki, Miraç’ın merkezi. Siyonist zulüm bu sefer Mescid-i Aksa’nın içerisinde gösterdi kendisini. Tam 3 fidan, 3 gencecik insan bu mübarek mabedin içinde kurşunların hedefi oldu. Daha önce binlerce kardeşlerinin hedef olduğu gibi. Gözlerini, kalplerini, ruhlarını kan bürümüş siyonist İsrail askerleri tarafından onlarca kurşun sıkıldı bedenlerine. Ve sonra siyonist İsrail, Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattı. 50 yıl sonra bir kez daha cuma namazının kılınmasını yasakladı" dedi.

Erbakan Vakfı Osmaniye İl Başkanı Abdulsamed Orman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Haydi, bir kez daha feryat edelim hep beraber, bir kez daha haykıralım ’kahrolsun İsrail’ diye, bir kez daha lanet okuyalım dünya siyonizmine. Devlet adamlarımız açıklamalar yapıp Birleşmiş Milletler’i göreve çağırsınlar, kınasınlar yapılanları televizyon ekranlarından. Bütün bu yaptıklarımız siyonist İsrail’i durdurmayacak, işgalin sona ermesi için yeterli olmayacak, Aksa’yı ve onun aziz bekçileri Filistinli mazlum kardeşlerimizi kurtarmayacaktır. Bu yaptıklarımızla yeni cinayetlerin önüne geçilemeyecek, Kudüs yeniden bizim olmayacaktır. İsrail’e karşı, hak ve adalet üzere fakat güçlü ve caydırıcı bir duruş sergilenmelidir."