İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, DEVA Partisi İl Başkanı Kabire Birer Türk ve Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Yaman; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzlaşılması halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemesiyle ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklamada bulundu. İl Başkanları yaptıkları açıklamada, Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına dair 6'lı masanın alacağı karara saygı duyacaklarını belirtti. 

'VERİLMİŞ BİR KARAR YOK'

Henüz karar verilmediğinin altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Altılı masa zamanı geldiğinde aday gösterecek. Herkes aday olmak ister. Ancak şu an verilmiş bir karar yok. Biz Genel Başkanımızın vereceği kararın arkasında olacağız. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı seçilecektir. Genel Başkanımızda bunu sürekli söylüyor. Altılı masa bunu değerlendirecek ve adayı açıklayacaktır. Kim aday gösterilirse o isim desteklenecektir" dedi. 

'VERİLEN KARARI DESTEKLERİZ'

6'lı masanın vereceği kararı destekleyeceklerini kaydeden Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, "Biz masanın verdiği karar ne olursa olsun destekleyeceğiz.  Adı ne olursa olsun genel merkezimiz bu konuda vereceği kararı biz uyacağız. Kılıçdaroğlu çıkarsa o, başka isim olursa da onu destekleriz" diye konuştu.

'ARKASINDA DURACAĞIZ'

Deva Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk ise "Altılı masanın alacağı kararın arkasında duracağız. Ortak aday Kılıçdaroğlu çıkarsa bunu destekleyeceğiz. Ancak şuan isim değerlendirmek çok erken. Altılı masa ismi seçime yakın açıklayacaktır. Ve açıklanacak isim kim olursa olsun onu destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BİZİM DE ADAYIMIZ O OLACAKTIR'

"Altılı masanın göstereceği aday, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır" diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, "Altılı masada bütün genel başkanlar insiyatif alarak ülkenin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretiyorlar. Altılı masaya milletin güveni her geçen gün artıyor. Masada bulunan genel başkanlarında söylediği şeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nu dile getirmesi normaldir. Masada bulunan genel başkanlar kimi aday gösterirse bizimde adayımız olacaktır. Elbette partimizin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isteriz. Ancak burada altılı masanın alacağı karar önemlidir. Masanın göstereceği aday kim olursa olsun destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Açıklanacak adaya desteklerinin tam olacağını dile getiren Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Yaman ise şunları söyledi:

"Altılı masanın çıkartacağı Cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğiz. Kimi aday gösterirlerse Demokrat Parti olarak desteğimizi o isme vereceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu altılı masa karar verirse aday olurum dedi. Bu yönde bir karar alınırsa bizde bunu destekleriz. Ancak şu an altılı masanın vermiş olduğu bir karar yok. Kemal Kılıçdaroğlu'da altılı masada bulunan diğer genel başkanlar gibi aday olabilir, aday olmak istediğini açıklayabilir. Süreç devam ediyor. İktidar partisi seçim tarihini açıklarsa, altılı masada adayını açıklayacaktır. Açıklanacak adayada biz destek vereceğiz."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN