ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, "4 Arasta 1 Orta Çarşı" projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesinin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamında 32 binanın restorasyonu tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orta Çarşı Caddesi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı kutladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak sahil bandında bulunan 186 binanın dış cephe giydirme işlemlerine başladıklarını anlatan Başkan Yılmaz, projenin 2018 yılının Mayıs ayı gibi bitirileceğini dile getirdi.

Ünye Belediye Başkanı Çamyar ise, projenin, bir milyon lira maliyetle gerçekleştirildiğini ifade ederek, "32 binanın dış cephe giydirmesi gerçekleştirildi. 500 bin lirası DOKA'dan, 418 bin lirası Ünye Belediyesinden karşılanmak üzere yaklaşık bir milyon liralık bir harcamayı gerçekleştirmiş olduk." dedi.

Şehirlerin, toplumun tarihini ve kültürünü yansıttığını belirten Başkan Çamyar, "Güzel şehirleri süslü taşlar değil, hayal gücü yüksek, ufku geniş, iradesi sağlam insanlar inşa edebilir. Ünye'yi yeniden inşa etmek adına gayret ve çaba içerisindeyiz." diye konuştu.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman da, Ünye'nin özellikle turistik anlamda tarihini ve kültürünü ön plana çıkaracak faaliyetlere destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Söz konusu projenin, Ünye Belediyesi'nce yürütülen Kültür Yolu Projesi'nin bir parçası olduğunu aktaran Adıyaman, "Özellikle eski yapıların restorasyonu ve geçmişle gelecek arasında bir bağ kurulması bizim en önemli isteğimizdir. Bu projenin de bu çabaya katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yazar İrfan Işık, Orta Çarşı'nın geçmişi ile ilgili bilgi verdi, eski esnaflar da hatıralarını anlattı.

Orta Çarşı'da 40 yıl ve üzerinde faaliyet gösteren esnaflara plaket takdim edildi.