Kuşadası Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların sosyal yaşama ve üretim sürecine daha fazla katılmasını sağlamak amacıyla Kadın Kooperatifi kurma kararı aldı.

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Kuşadası Belediyesi Davutlar Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda, ilçede yaşayan kadınların üretken bireyler olarak toplumsal yaşama katılmalarını ve el emeklerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla “Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kurulması kararı alındı. Toplantıda, Etüd Proje Müdürlüğü tarafından geliştirilen Kadın Kooperatifi projesinin yaşama geçirilmesi için gerekli başvurunun yapılabilmesi ve işlerin yürütülebilmesi amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’na yetki verildi.

Toplantıda ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından batırılarak batık resif oluşturulması amacıyla Kuşadası Kaymakamlığı’na hibe edilen Sahil Güvenlik 67 botu ile ilgili olarak ortak hizmet projesi yapmak ve protokol imzalamak üzere Başkan Özer Kayalı’ya yetki verildi.