Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bana Bir Şans Ver Projesi” kapanış toplantısı yapıldı.

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilerin İstihdama katılmasını ve sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan "Bana Bir Şans Ver Projesi”nin kapanış toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanan projede 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere; girişimcilik ve mesleki eğitimler vererek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak, iş kurmalarını sağlamak ve çevrede farkındalık oluşturarak sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan projenin kapanışında konuşan Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, “2 ile 6 ay boyunca 5 meslek dalında eğitimler verdik. Bu süre içerisinde de iş yerlerinde staj yaptılar. Eğitimlerde kursiyerle günlük 8 Euro verildi. Kursiyerlerin seçimi ve staj imkanları Bafra İŞKUR temsilciliği ile birlikte planlandı. Bu konuda öğretmenlerimiz ve mahalle muhtarlarımız etkin rol oynadı” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, “Milli Eğitim olarak Bafra’da 25 bin örgün, 5 bin yaygın çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 33 bin kişilik bir aileyiz. Bunların içerisinde de mesleki eğitim önemli bir yer tutuyor. Projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Göksel Başar, “Bakanlığımız Çıraklık Eğitim Merkezlerimizi zorunlu eğitim kapsamına aldı. Öğretmenlerimize sesleniyorum, herkes doktor, mühendis, öğretmen olmayacak. Bizim kaynakçıya da ihtiyacımız var, su tesisatçısına da ihtiyacımız var. Çocuklarımızı lütfen nitelikli elaman olma yolunda yönlendirin” şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Ayşe Çakıroğlu’nun sunumunun ardından projeye destek veren mahalle muhtarlarına ve öğretmenlere plaket verildi. Toplantı verilen ikramla son buldu.