Türk Eğitim Derneği (TED), başarılı öğrencilere verdiği tam destek bursunun sayısını artırarak 200 öğrenciye burs verecek.

Ankara’da eğitim gören 200 öğrencinin TED tarafından sağlanan tam destek bursu kapsamında kitap-kırtasiye ve okul kıyafeti harcamaları ile cep harçlığı giderleri karşılanacak. Bu sene Ankara’da belirlenen pilot ilçelerde yaygınlaştırılarak 200 yeni öğrenciye ulaşması planlanan programdan yararlanacak öğrenci sayısının önümüzdeki 4-5 yılda bini aşması hedefleniyor.

Tam Destek Bursuna başvuracak öğrencilerin T.C. vatandaşı olması, 2017-2018 öğretim yılında MEB’e bağlı resmi bir okulda 9. sınıfa devam edecek olması, TEOG yerleştirme puanının en az 470 olması, ekonomik koşullar itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması (ailesinin aylık gelirinin 3 bin TL’den yüksek olmaması) gerekiyor. Bursa şimdilik sadece Ankara’nın Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Altındağ ve Keçiören ilçelerindeki devlet okullarında okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Tam destek bursu için başvurular 1 Ekim - 31 Ekim tarihleri arasında www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek.