Yozgat’ta huzurevleri arasında bocce turnuvası düzenlendi. Huzurevi sakinlerinin hünerlerini sergilediği turnuvanın şampiyonu Amasya Suluova Huzurevi oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta 6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Sivas, Amasya ve Kırşehir’deki huzurevleri katıldı. Huzurevinde kalan 28 bocce sporcusunun mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvada diğer rakiplerini eleyerek finale adını yazdıran Kırşehir Huzurevi ve Amasya Suluova Huzurevi finalde yarıştı. Dostluğun kazandığı turnuvanın şampiyonu Amasya Suluova Huzurevi oldu. Turnuvada ikinciliği Kırşehir Huzurevi sakinleri elde ederken, üçüncü ise Sivas Huzurevi oldu. Yarışmanın sonunda dereceye giren huzurevi sakinlerine plaket ve ödüllerini Yozgat Vali Yardımcısı Adem Yılmaz verdi. Yılmaz, final müsabakasını izleyen ve dereceye giren takım sporcularını tebrik ederek başarılar diledi.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca huzurevlerinde aktif yaşlanma hedefine yönelik başlatılan bocce sporu için 1 Ekim Alparslan Türkeş Huzurevi’nde bir saha yaptıklarını söyledi. Yaşlıların yapılan bu sahada bocce sporunu aktif bir şekilde yapacaklarına inandıklarını ifade eden Neşeli, "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında hem sahamızı hizmete açtık hem de bir turnuva düzenledik. 4 ilde bocce sporunu yapan yaşlılarımızı ilimizde misafir ediyoruz" dedi.

Suluova Huzurevi’nden gelen 66 yaşındaki Ali İhsan Çöpellev ise üç yıl önce bocce ile tanıştığını belirtti. Bocceyi ilk duyduğunda tedirginlik yaşadıklarını aktan Çöpellev, "Oynadıkça boccenin bize çok şeyler kazandırdığını gördüm. İlk başta yeni dostlar kazandırdı. Yeni yerler gördük, kalıcı dostluklar ediniyoruz. Bocce sporunun benzerini çocukken oynadığımı ’aşık’ oyununa benzetiyorum. Bizim için güzel bir oyun" ifadelerini kullandı.