Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yüzde yüz yerli üretim yapan akıllı dalgıç pompanın üreticisi firmasını ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu "Bende yerli üretimden yanayım" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1971 yılında Kamu kurumlarına, Endüstriyel ve Enerji tesislerine proje bazlı pompa ve pompa sistemleri üretmek amacı ile kurulan fabrikayı ziyaret etti. Yüzde yüz yerli üretim gerçekleştiren ve aynı zamanda İzmit Sanayi Mahallesi Yağmursuyu Terfi Sistemi ve Kanalizasyon inşaatı için gerekli beş adet akıllı dalgıç pompanın üreticisi de olan firmanın üretim alanını gezen Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Yerli üretimimize daha fazla destek veriyor ve teşvik ediyoruz. Türk mühendisine, teknisyenine ve işçisine güveniyoruz. Yerli üretimden yanayım ve kentimize kazandırdığımız projelerde yerli sanayicimizle hareket ediyoruz” dedi.

Üretimin yüzde 40’ı ihraç ediliyor

İSU’nun İzmit Sanayi Mahallesi Yağmursuyu Terfi Sistemi ve Kanalizasyon inşaatında kullanılacak akıllı dalgıç pompalarını yerinde denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu’ndan ürettiği ürünlerin yaklaşık yüzde 40’ını ihraç ettikleri bilgisini de aldı. Firmanın Teknik ve Pazarlama Koordinatörü Ufuk Kalmanoğlu, Üretim Müdürü Ahmet Yazıcı ile Satış ve Pazarlama Müdürü Şaban Çoğal’ın da eşlik ettiği çalışma ziyareti sonrası bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, “Türkiye, geçmiş dönemlerde pek çok ürününü yurt dışından alıyordu. Bu da dışarıya müthiş bir döviz akışını getiriyordu. Bakınız bizim iş dünyamız, mühendisimiz, teknisyenimiz ve işçimiz, yabancı firmaların ürettiği ürünlerden daha iyilerini artık yapabiliyor. Yeter ki sanayicimizin ve üreticimizin daha fazla yanında olalım” açıklamasını yaptı.

Yerli üretimin desteklenmesi noktasında hükümetin teşvik de verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ülke olarak üretimde büyük hamleler yaptık. Artık birçok önemli projemizi milli ürünlerimizle yapabiliyoruz. Bu milletin bir evladı olarak bundan gurur duyuyorum. Şunu hatırlatmak isterim ki, iki yıl önce tramvay ihalemize yabancılardan teklifler geliyordu. Bizim yöneticilerimiz de yabancı firmalara karşı olumlu bakış sergiliyordu. Ancak tramvay projemizde yerli üretici bulunmasını istedim. Bursa’dan bir firma bulduk. Gittik, gördük ve mevcut araçlarını test ettik. Bu dakikadan sonra tramvayımızı yerli sanayicimizle yapmaya karar verdik. Şu an dünyanın en güzel tramvayına Kocaeli’de biniyoruz. Satış öncesi ve sonrası yabancıya neden muhtaç olalım. Servis noktasında da her türlü imkana sahibiz. Allah bize namerde muhtaç etmesin” diye konuştu.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İSU) gereksinim duyduğu büyük pompaları daha önceleri İsveç ve Almanya gibi ülkelerden temin edildiğini sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Bugün kentimizin ihtiyaç duyduğu bu büyük atıksu pompalarını kentimizde üretiyoruz. Servis ve bakımlarının hızlı ve kolay olması da bizim için çok önemli artı bir değerdir. İmalatları biten dalgıç pompalarımızın test aşamasındadır. Bundan sonra yerli üretimimizi daha fazla destek verecek ve teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türk mühendisine, teknisyenine ve işçisine güveniyoruz diyen Karaosmanoğlu, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl “Beni Türk hekimlerine emanet” edin dediği gibi biz de makinalarımızı yurt dışından değil, ülkemizin yerli ve milli firmalarımızdan alacağız. Ben yerli üretimden yanayım. Mecbur kalmadıkça yabancı hiçbir şeyi irademle almıyorum. Kendi insanımızın ürettiği ürünleri alıyorum. Kendi işçim kazanıyor, çalışıyor ve dövizim ülkemde kalıyor. Firma sahibi Sedat Bey’i ve ekibini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da yerli üretimden yana olan tavrımız devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

“Enerji Verimliliği” konusuna da öncülük etmeye devam ettiklerini vurgulayan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu da, Dilovası Organize Sanayi bölgesindeki fabrikalarında tüm ürün gruplarında “Enerji Tasarruflu” pompaların Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini de söyledi. Silahtaroğlu, “Günümüzün teknolojik gelişmelerine paralel olarak, “Enerji Verimliliği Yüksek” pompaların ürün portföyümüze dahil edilmesi ile üretimimize devam etmekteyiz. Bizler makine imalatçısıyız. İSU’nun ihtiyacı olan atıksu pompalarını buradaki tesislerimizde yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun teşvikleri için kendisine teşekkür etmek istiyorum. İSU’nun bu gibi önemli bir projesinde yer almak bizlere büyük bir gurur veriyor. Bunun yanı sıra ürünlerimizin yerli projede kullanılması bize güç ve cesaret aşılıyor. Başkanımızın katkısını ve teşviği için bir kez daha kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yaklaşık 9 Milyon TL’yi bulan İzmit Sanayi Mahallesi Yağmursuyu Terfi Sistemi ve Kanalizasyon inşaatında kullanılacak her bir akıllı dalgıç pompa dört bin sekiz yüz kilogram olmasıyla dikkat çekiyor. Devasa pompaları inceleyen ve önünde hatıra fotoğrafı çektiren Karaosmanoğlu, Ar-Ge ve İnovasyon noktasında yerli üretimin son yıllarda dikkat çeken yükselişinden duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Terfi Sistemi ve Kanalizasyon inşaatında 650 metre uzunluğunda bin 400 milimetre çapında çelik boru ile yağmursuyu terfi hattı, 450 metre yağmursuyu hattı ve 230 metre kanalizasyon hattı tamamlandı. Terfi Merkezi’nin betonarme imalatları da devam ediyor.