Afyonkarahisar’da düzenlenen Ulusal Robot Yarışması’nda Manisa’nın Salihli ilçesindeki Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü tarafından tasarlanan KD Robotik adlı robot Türkiye birincisi oldu.

Süleyman Demirel Fen Lisesi Spor Salonunda Türkiye’nin birçok ilinden 43 okuldan 300’e yakın ortaokul öğrencisinin katıldığı turnuvada Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü, ilk kez katıldığı bir yarışmada 1. oldu. Birincilik ödülü Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.

Elde edilen başarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kudret Demir Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın, “Öğrencilerim, daha önceden haberleri olmadığı bir problemi çözmek için; herkesten farklı düşünerek robotlarını tasarlamış, zamana karşı yarışarak amaçlarına uygun Ve görevleri yerine getirecek LEGO Robotlarının programını başarı ile yazarak bir çok okulu geri de bırakıp birincilik kürsüsünde yerini almışlardır. Öğrencilerimize Kompütasyonel Düşünce yapısını (Problemleri Bilişimsel Araçlar ile çözebilme Becerisi) kazandırdığımızı ulusal çapta ispatlamış bulunmaktayız. Geceler boyunca çalışarak, Manisa’ya örnek olan kulüp öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bizlere desteğini eksik etmeyen Manisa Valisi Mustafa Hakan Gevençer’e, İl Milli Eğitim Müdürüm Recep Dernekbaş’a İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek’e ve her zaman yanımızda olan Okul Müdürümüz İlker Atalay’a ve değerli velilerime çok teşekkür ederim” dedi.