Almanya ile Torbalı arasındaki kardeşlik bağları her geçen gün güçleniyor. Çeyrek asrı aşkın bir süredir ‘Kardeş Kent’ olan Torbalı ile Wunsiedel’in ardından her iki ilçedeki okulda kardeş olmuştu. Torbalı Anadolu Lisesi ile Selb Realschule ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında buluştu. Proje gereği Torbalılı öğrenciler Almanya’ya, Alman öğrenciler de Torbalı’ya gelip hem Türkçe öğreniyorlar, hem Türk eğitim Sistemini yakından tanıma imkanı buluyorlar, hem de Türk kültür ve geleneklerini yerinde yaşayarak öğrenip, ülkelerine tanıtıyorlar.

ALMAN ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE ÖĞRETTİK

Pproje kapsamında ilçeye gelen 7 öğrenci ve 2 eğitmenden oluşan 9 kişilik grup, önce dil animasyon programı ile Türkçe öğrendi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu’yu makamında ziyaret eden öğrenciler buradan Belediye Başkanı İsmail Uygur’u ziyaret etmek üzere belediye binasına gittiler. Öğrencileri Torbalı Belediyesi Toplantı Salonu’nda ağırlayan Başkan Uygur, öğrencilere Torbalı hakkında bilgi verdi.

TORBALI’YI TANIMA İMKANI BULDULAR

Dokuz kişiden oluşan Alman öğrenci grubuna Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sonay Arsal ve program sorumlusu Aydın Sözner eşlik ediyor. Ilçemizde 1 hafta kalacak olan öğrenciler, Torbalı’nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecekler. Projenin amacı kardeş kent Torbalı’yı Alman öğrencilere tanıtmak. Öğrenci grubu, ilçemizde kalacağı süre içinde Türkçe dil eğitimi de alacak.

UYGUR, “KÜLTÜR, EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDA KÖPRÜLER İNŞA ETTİK”

Alman öğrencilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Almanya ile güzel bir dostluk köprüsü inşa ettik. Bu dostluğumuz başta kültürel olmak üzere eğitim ve sağlık alanlarında da güzel projelerin ortaya çıkmasını sağladı. Öğrenci değişim programı da bunlardan biri. Anadolu Lisesi öğretmenlerimizin, Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün ve İlçe Kaymakamlığımızın da çabaları ile hayata geçirilen bu proje sayesinde gençlerimiz farklı kültürleri tanıma şansı buluyorlar. Biz de bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.