Samsun Medya Grubu olarak Gülsan Sanayi Sitesi esnafına, "Son dönemlerde piyasa şartları nasıl, şehri yönetenleren beklentileriniz neler?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

DEVLET YANIMIZDA OLSUN
Uğur TÜRKER: Şu an sanayinin en büyük sıkıntısı ekonomik durum. Esnaf olarak, bu durumun aşılmasını bekliyoruz. Esnafın yanındaki en büyük gücü devlet. Sonuçta biz, yanımızda insan çalıştırıyoruz. Devletimizin her an yanındayız. En azından şu ekonomik kriz döneminde devletin de bizim yanımızda olmasını istiyoruz. 

KİRAYI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ
Kemal AKKAYA: Sanayiye bakım yapılmıyor. Yollar, her şey çok kötü durumda. Ayrıca ekonomik krizden dolayı iş yok, eskiye nazaran çok durgun. Durum böyle olunca çoğu esnaf kirasını bile ödeyemez hale geldi. Umuyorum kısa zaman içinde düzelir.

BÜYÜK SIKINTI MEVCUT
Murat FİDAN: Sanayilere para girişi olmadığı için büyük sıkıntı mevcut. Bu durumun Türkiye geneli böyle olduğunu düşünüyorum. Haliyle durum böyle olunca da esnaflar olarak sıkıntılı duruma düşünüyoruz.  Ayrıca uzun süredir esnafların aklındaki sorulardan biri de sanayinin taşınması. Esnaf da bu durumu merak ediyor, akıbeti belli olmadığı için esnaf sıkıntı yaşıyor.

ÜMİDİMİZ YOK 
Fikret YILDIZ: Esnaf olarak perişan haldeyiz. Çünkü iş yok, geleceğe dair ümidimiz yok. Son zamanlardaki krizden dolayı herkes etkilendi. Düzelmesi için de bu seneden ümidimiz  yok, seneye ne oluruz hiç bilmiyoruz.  

İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR
Şeref KÖZ: İnsanlar arabasını yaptırmak istiyor ama paraları yok. Malzemeler oldukça pahalı olunca, işsizlik aldı başını gidiyor. Bu nedenle sanayi esnafının hepsi ağlıyor. Durum düzelir mi biz de bilmiyoruz. 

İŞ VAR PARA YOK 
Ali Osman GERME: İş var para yok, o yüzden iş olsa bile paramızı alamıyoruz. Mesela kamyoncu da para yok ki bize para kazandırsın. Herkes aynı durumdan şikayetçi. 

HAYATIMIZDAN MEMNUN DEĞİLDİK 
Halil ÖZTÜRK: Ramazandan öncede hayatımızdan memnun değildik,  işler zaten durgundu ramazan olunca daha da durgunlaştı. Sorunlarımızı söylesem bile bizim elimizden bir şey gelmez. Bu duruma gerekli yerlerin el atması gerekiyor.

PİYASA TAMAMEN DURDU
Bedirhan AK: Piyasa şu an tamamen durdu. İş arayan arkadaşlarımız çok ama iş sektörü de çok az. Aldığımız malzemeyi üretip işleyip tekrar satabilmemiz sorun dolayısıyla  kar marjlarımız düştü. Hayat şartları çok pahalılaştı. Durumumuz ne olacak bilmiyoruz. 

İŞ YOK, HER ŞEY PAHALI
Kadir YAZICI: İş yok, her şey pahalı. Ayrıca millette para  yok ki biz paralarımız alalım. Artık eskisi gibi insanlar sanayiye  gelemiyor, gelseler bile adamlar ekmek alamıyorum diyor. Durum böyle olunca haliyle ödeme yapamıyorlar biz de para kazanamıyoruz.  

KİRAMIZI VEREBİLİYORSAK NE ALA 
Murat KATAN: Yeni sanayi yapılacak denildiği için şu an bir çivi dahi çakamıyoruz. İnsanlar, bu duruma açıklık getirilmediği için tedirgin. İşler ise eskiye göre düşük. Parayı kenara koymayı bıraktık artık  karnımızı doyurursak ve kiramızı verebiliyorsak ne ala. Durum bu şekilde inşallah kısa zamanda düzelmesini bekliyoruz. 

Ebru ÖZTÜRK- Ekrem ASLAN