Bakan Gül'ün açıklamarından satı başları şöyle;

İnfaz düzenlemesi çok gecikmeden Meclis'e gelecek. Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Kapsamının ne olacağını TBMM belirleyecek. Teklif verildikten sonra kapsamı da belli olacak. Bugün, yarın ya da bu hafta Meclis'e göndereceğiz. Şu an 300 bin tutuklu ve mahkum var.

İNFAZ DÜZENLEMESİNİN KAÇ KİŞİYİ KAPSAYACAK?

Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Mecliste kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz.

Adam öldürme ve cinsel suçlar sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun hiçbir kesiminin kabullenmeyeceği suçları dışında tutulması yönünde bir iradesi vardı. O anlamda bir hazırlık olduğunu söyleyebiliriz.

"DENETİMLİ SERBESTLİK..."

Ayrıca denetimli serbestlik süresinin uzatılması gündemde. Bu yönde bir çalışmanın olduğunu biliyoruz.Kaç kişinin tahliye olacağını söylemek şu an mümkün değil.

MHP İLE İSTİŞARELER TAMAM

Bugün meclise gelmesi sürpriz olmaz. Hemen hemen çalışmalar bitmişti. MHP ile istişareler de tamamlanmıştı. Çok ciddi bir durum olmazsa genel kurula gelir ve Türkiye için en doğru karar çıkar diye düşünüyoruz.

CEZAEVLERİNDE KORONA VİRÜS VAKASI MEVCUT MU?

Ceza infaz kurumlarımızda halen bir vaka yok. çok büyük tedbirler aldık. Yeni gelenler ya da tutuklamalar oluyor. Onlarla ilgili bir karantina bölgesi belirlendi. Sonda koğuşlara alınıyor.