Galatasaray Odebank’ın yeni transferlerinden Mehmet Yağmur, bu sezon mücadeleci bir takım izleteceklerini belirterek, "Buraya yardımcı olmaya ve taşın altına elimi sokmaya geldim. Çünkü bu sezon normal bir sezon değil" dedi.

Galatasaray Odebank’ın yeni transferlerinden başarılı basketbolcu Mehmet Yağmur, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen medya gününde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Yağmur, hazırlık döneminin oldukça zorlu geçtiğini vurgulayarak, “9 tane yeni oyuncu. 3 tane geçen seneden kalan oyuncu. Bizim için olması gerekenden de daha zor geçti. Artık lig başlıyor. Biz bu hazırlık dönemini olduğundan fazla maç yaparak geçirmeyi tercih ettik ki iyi ki de öyle oldu. Fransa’da bir turnuvaya katıldık ve o turnuvayı kazandık. Sonrasında Türkiye’ye dönüp TÜBAD Turnuvası’nda oynadık. TÜBAD Turnuvası’nda istediğimiz oyunu oynayamadık ve istediğimiz sonuçları alamadık. Yüzde yüz olarak hazırız diyemem ama sezonun ilk maçı olan Gaziantep maçı ile iyi başlamamız gerektiğini düşünüyorum. İlk hafta bizim için çok kritik. Umuyorum ki galibiyet ile başlarız” şeklinde konuştu.

“İlk maç bizim için çok kritik”

Ligin ilk haftasında karşılaşacakları Gaziantep Basketbol mücadelesinin önemine değinen 30 yaşındaki basketbolcu, “Bunun için bir hafta söyleyemem. Geçtiğimiz sezondaki tecrübeme dayanarak, şunu söylemek istiyorum; Gaziantep maçında galibiyet ile başlarsak hem öz güvenimiz gelecek hem de taraftarımızın motivasyonunu da arttırmış olacağız. O yüzden ilk maç bizim için çok kritik, maksimum seviyede oynamamız gerekiyor” diye konuştu.

“Galatasaray’a sorumluluk almaya geldim”

Yağmur, bu sezon düşük bütçe ile ekstra sorumluluklar almaları gerektiğini dile getirerek, “Beşiktaş da Galatasaray da çok büyük bir camia. Galatasaray’a yeni transfer oldum ve sosyal medyada bana yüzlerce mesaj geldi. Bu çok önemli bir şey ve Galatasaray’ın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Fransa’ya turnuvaya gittik. Oradaki gurbetçi vatandaşların Galatasaray sevdasını ve sevgisini gördüm. Ben buraya sorumluluk almaya geldim. Yardımcı olmaya ve taşın altına elimi sokmaya geldim. Çünkü bu sezon normal bir sezon değil. Geçtiğimiz sezonlarda çok büyük Galatasaray bütçeleri oldu ama şimdi bütçe iyice düştü. Bu sezon masöründen oyuncusuna, antrenöründen seyircisine herkesin ekstra sorumluluk alması gereken bir dönem. Ben Galatasaray’da olduğum için çok mutluyum ve gururluyum ama omuzlarımda da bir yük hissediyorum. Bunu da başarılı sonuçlarla ve mücadelemle göstereceğime inanıyorum” açıklamasını yaptı.

“Erman ağabey’in tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum”

Tecrübeli basketbolcu, Başantrenör Erman Kunter ile ilgili ise şu ifadelere yer verdi:

“Erman ağabey oyuncuyken efsane olmuş, rekorlar kırmış bir oyuncu. Antrenör olarak da Fransa’da Türkiye’yi çok iyi temsil etti. Çok büyük gurur kaynağımız. Onunla çalışmak ve onun tecrübelerinden yararlanmak beni özellikle ekstra motive eden şeylerden biri. Erman ağabeyin tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyorum. Yararlanmaya da devam edeceğim. Erman ağabey ile çalışmanın bizi iyi motive eden bir şey olduğunu söyleyebilirim.”

“Mücadeleci bir Galatasaray izleteceğimizin garantisini verebilirim”

Bu sezon Galatasaray seyircisinin beğenisini kazanacak mücadeleci bir takım olacaklarını söyleyen başarılı basketbolcu, “EuroCup’a maç maç bakmamız lazım. Bizim grup çok zorlu. Çok ciddi bütçelerle ve çok başarılı hedeflerle yola çıkmış takımlar var. Bizim ilk maçımız burada Bayern Münih ile. Bayern ilk lig maçında rakibine 30 sayı fark attı. Burada maç maç hedefleyerek gitmemiz gerektiğini düşünüyorum ama sonuçta EuroCup şampiyonluğu yaşamış bir Galatasaray var. Bizi herhangi bir sonuç tatmin etmeyecek. Her maçımızı tabii ki kazanamayacağız ama her maç Galatasaray seyircisinin beğendiği, son topa kadar mücadele eden bir Galatasaray izleteceğimizin garantisini verebilirim” ifadelerini kullandı.

“Tüm taraftarları maça çağırıyorum”

Sosyal medyada kendisine destek mesajı gönderen sar-kırmızılı taraftarlara teşekkür eden Yağmur, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Sıcak karşılamaları için teşekkür ediyorum. Ben de hepsine tek tek cevap vermeye çalışıyorum. Şimdi hedefler küçüldü gibi gözüküyor ama bize biraz zaman tanımalarını, burada seyirci ile iyi bir sinerji yakaladığımızda çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Herkesi de maçlara çağırıyorum.”