Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5. ayak yarışı Muğla’nın Fethiye ilçesinde başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından organize edilen şampiyona öncesinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde teknik kontroller yapıldı.

Daha sonra Beşkaza Meydanı’nda toplanan yarışçılar, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Fethiye Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fikret Kaynak ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir’in verdiği start ile ilçe merkezinde tur attı.

Yarışın sıralama turları Esenköy Mahallesi’ndeki Akdeniz Off Road Park’ta gerçekleştirildi. Sporcular lastik, kaya, hurda otomobil, ağaç ve beton büzlerden oluşan yapay parkurda, yarışa ilk sırada başlamak için mücadele etti. Sıralama turlarına farklı 50 yarışçı katıldı.

Yarış Koordinatörü Kunter Kuşçu, yarın saat 10.00’da başlayacak yarışta, sporcuların kros, ekstrem ve enduro testten oluşan toplam 70 kilometrelik parkuru geçeceğini söyledi. Yarışa yoğun bir seyirci ilgisi beklediklerini anlatan Kuşçu, yağmur yağması durumunda etapların daha heyecanlı hale geleceğini kaydetti.