Üsküdar’da düzenlenen 4’üncü Sahaf Festivali, kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor. Asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık etmiş dergi, gazete, otobüs bileti, para gibi yazılı ve basılı ürünlerin de yer aldığı festivalde, sahaflar satışlardan memnun olduklarını, daha çok araştırma ve tarih üzerine yazılmış kitapları sattıklarını söyledi.

Üsküdar Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali 5 Ekim’de start aldı. Türkiye’nin değişik illerinden 73 sahafın katıldığı festival, asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık etmiş dergi, gazete, otobüs bileti, para gibi yazılı ve basılı ürünleri tutkunlarıyla buluşturdu.Sahaflar Festivali 3’üncü gününde de kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Kitapseverler aradıkları kaynakları festivalde bulurken, kitapçılar ise satışlardan memnun olduklarını söyledi. Sahaflar, okuyucuların daha çok araştırma ve tarih kitapları aldıklarını belirtti.

Festivale katılan Kitapçı Turgut Balcı, “Satılan kitaplarımız araştırma üzerine. Çok sahaflar fuarı gezdik Üsküdar Sahaflar Fuarı’na ilk defa geliyorum ve gelen müşterileri çok daha bilinçli gördüm ve güzel müşteriler var. Gelen müşteriler her türlü kira arıyor. Konusu ile alakalı arıyor. Öğrenci arkadaşlarımız felsefe, psikoloji, roman alan arkadaşlarımız var” dedi.

Satışlarının gayet iyi olduğunu söyleyen Kemal Düz ise “Daha çok araştırma, inceleme, tarih kitapları bunları yanı sıra öğrencilere yardımcı kitaplar ve ders kitapları satıyoruz. Müşteriler kitaplardan memnun. Okuyucu ile kitap buluşması gerçekleşmiş oluyor. Okuyucular ve öğrenciler aradıkları kitapları burada bulabiliyorlar. Bizler de memnunuz çünkü bizler de okuyucularla buluşmuş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Sahaflar fuarına gezmeye gelen Yusuf Melik, “Burası ilgi çekici buldum. Ben fantastik tarih kitapları bakıyorum. Buldum birkaç tane alamaya gideceğim biradan” ifadelerini kullandı.