İstanbul Üsküdar’daki küçük bakkalında, verdiği kitapları okuyan çocuklara istedikleri her şeyi bedava veren Uysal Bakkal sahibi Kamber Bozan’a Kayseri’den destek geldi. Bir kafe, Kamber Amca’nın çocuklarını kitapsız bırakmamak için kampanya başlattı.

Üsküdar’da Uysal Bakkal Sahibi Kamber Bozan, bakkalında küçük bir kitap köşesi oluşturmuş, kitap okuyan çocuklara istedikleri her şeyi bedava vermeye başlamıştı. Kamber Bozan’ın küçücük bakkalında yaptığı büyük yürekli davranışının, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gündem olması kitapseverleri harekete geçirdi. Kayseri’de Taş Plak Kafe de, Kamber Bozan’a destek olmak için kolları sıvadı ve ’Kitapla Büyüyen Çocuklar İçin’ sloganıyla bir kitap kampanyası başlattı.

Bir süredir Türkiye’de çeşitli köy okullarına kitap kampanyası düzenlediklerini belirten İşletme sahibi Muammer Kutlu, sosyal medyadan haberdar oldukları olaydan sonra, Uysal Bakkal’a destek olmak için de bir kitap kampanyası başlattıklarını söyledi. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek olan kampanya ile ilgili bilgi veren Muammer Kutlu, “Kasım ayı başında da kitaplarımızı Kamber Amcamıza göndereceğiz. Kampanyamıza destek vermek isteyenler Taş Plak Kafe ya da Prestij Kitabevine kitaplarını bırakabilirler. İlla ki çocuk kitabı bırakmak zorunda değiller. Çünkü biz, bize gelen yetişkin kitaplarını satıyoruz ve onların parasıyla çocuk kitabı alıp kampanyaya o şekilde de katkı sunuyoruz” dedi.

Kayseri’den İstanbul’a oluşturdukları kitap zincirine tüm kitapseverleri davet eden Muammer Kutlu, “Tozlu raflarda kalan kitapların kimseye faydası yok, onları çocuklarımızla paylaşalım ve bu zincir büyütelim” diye konuştu.

Kampanyaya destek olmak isteyenler, Ekim ayı sonuna kadar, kitaplarını Talas Yenidoğan Mahallesindeki Taş Plak Kafe ya da Kocasinan Sahabiye Mahallesindeki Prestij Kitabevine teslim edebilecek.