İSTANBUL (AA) - Nissan, danışmanlık ve araştırma şirketi Interbrand tarafından 2017 yılında dünyanın en değerli markalarından biri seçildi.

Nissan'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Interbrand'ın yayınladığı "Yılın En İyi Global Markaları" araştırmasında, 2017'de 4 basamak yükselerek 39'uncu sırada yer aldı.

Araştırma Nissan'ın marka değerini 11 milyar 534 milyon dolar olarak hesapladı. Nissan geçen yıl 11 milyar 66 milyon dolarlık tahmini marka değeriyle 43'üncü sırada yer almıştı.

Interbrand yaptığı araştırmada, Nissan Intelligent Mobility stratejisini temel alarak, şirketin marka değerini artırmaya yönelik faaliyetlerini değerlendirdi.

Araştırma aynı zamanda otonom sürüş teknolojileri ve elektrikli araçlar gibi Nissan'ın müşterilerine sunduğu çözümleri de dikkate aldı.

Raporunu hazırlarken her bir markanın işletme varlığı olarak yatırım ve yönetimine, finansal performansına, satın alma kararı sürecinde markanın rolüne ve gücüne bakan Interbrand, Nissan'ı son 7 yıldır dünyanın en değerli markaları arasında gösteriyor.


- "İnovasyon ve marka gücümüze yatırım yapıyoruz"


Nissan Kurumsal Başkan Yardımcısı, Global Pazarlama ve Marka Stratejisi Başkanı Roel de Vries, konuya ilişkin değerlendirmesinde, son 6 yıldır şirket genelinde "marka gücü" konusuna odaklandıklarını belirterek, çabalarının Interbrand gibi etkili marka sıralamasında takdir edilmesinin kendilerini daha çok çalışmaya teşvik ettiğini bildirdi.

Büyümeye devam ettiklerine değinen Vries, "Nissan Intelligent Mobility çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar ve sürüşün geleceğini şekillendirme noktasındaki vizyonumuz takdir ediliyor. Lanse ettiğimi yeni LEAF ile markamızın daha da gelişmesini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök ise Nissan'ın Türkiye ve globalde elde ettiği başarılarla müşterilerinin nezdinde en sevilen markalar arasında yer aldığını aktardı.

Nissan olarak müşterilerine verdikleri değerin hem marka imajlarına hem de satış rakamlarına artış olarak yansımasından mutlu olduklarını belirten Özkök, şunları kaydetti:

"SUV pazarının lideri olan markamızın inovasyon alanında yaptığı geliştirmeler, marka gücümüze yaptığımız yatırımlarla birleşerek Nissan müşterilerinin ürünlerimizden daha da heyecan duymasını sağlıyor. Piyasaya çıkardığımız her yeni üründe müşterilerimize daha fazla fayda sağlayarak, ürünlerimize değer katarak bu konuda devamlılığı hedefliyoruz. Interbrand'in global araştırması bu hedefe doğru sağlam adımlarla ilerlediğimizin en güzel göstergesi. Yaz başında lanse ettiğimiz yeni X-Trail'den sonra çok yakında Türk tüketicisinin beğenisine sunacağımız yeni Qashqai ile bu gelişimin devam edeceğine inanıyorum."