ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe Yaylası'nda Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinler düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri, Ordu Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Aybastı ilçesine bağlı 1500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda gösteri ve yarışmalar gerçekleştirildi.

Programlar kapsamında ilk olarak çok sayıda gencin katılımıyla kamp ateşi yakıldı. 4x400 metre ödüllü bayrak yarışının yapıldığı etkinlikte milli sporcularında katılımıyla ödüllü okçuluk yarışmasının elemeleri gerçekleşti.

At üzerinde yapılan gösteriler ise izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun çok başarılı geçtiğini, özellikle gençlerin katılımının yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Genç, etkinliğin Türkiye'de Malazgirt dışında gerçekleşen en büyük etkinliklerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Desteklerinden dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a ve Ordu Valimiz Sayın Seddar Yavuz'a teşekkür ederim." diye konuştu.

Kutlama programı yarın okçuluk yarışmasının finali ve Malazgirt Meydan Muharebesi'nin canlandırıldığı gösteriyle sona erecek.

Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, daire başkanları Şahsuvar Erbaş, Fatih Uysal, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.