Samsun'da On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı Havza Cemevi'nde Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Kaymakam Cengiz Nayman, "Muharrem ayının bizlere en temel öğretisi birlik beraberlik ve dayanışma duygularıdır" dedi.

MUHARREM AYININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kaymakam Nayman muharrem ayının İslam tarihi açısından içerisinde önemli olayları barındırdığını ifade ederek, "Öncelikle muharrem ayının hepimiz için mübarek olmasını temenni ediyorum. Kerbela şehitlerini rahmet ve matemle anıyorum. Muharrem ayının bizlere en temel öğretisi birlik beraberlik ve dayanışma duygularıdır. Muharrem ayının, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, ülkemiz başta olmak üzere, tüm dünyada daha çok sevgiye ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Tutulan oruçların kabulünü niyaz ediyorum" diye konuştu.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse, matem oruçları boyunca cemevinde dernek tarafından iftar yemeği verileceğini belirterek, "Gönlümüz de soframız da bizler ile lokmamızı paylaşmak isteyen herkese açık. Bizler aynı toprağın üzerinde aynı bayrağın altında yaşayan ve hep birlikte güzel bir ülkeyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi. Düzenlenen iftar programına Kaymakam Nayman, Belediye Başkanı Özdemir, CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Sevil Çelik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse ve vatandaşlar katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.