ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gürcistan sınırında yer alan Şavşat ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki hudut karakolunu ziyaret etti.

Vali Doğanay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler ve Şavşat Kaymakamı Emre Yalçın ile 3. Hudut Bölük Komutanlığına bağlı Demirkapı Hudut Karakolu'na gelerek incelemelerde bulundu.

Karakolda vatani görevini yerine getiren askerlerle sohbet eden Doğanay, Karakol Komutanı Teğmen Lütfullah Çelenk'ten sınır güvenliği konusunda bilgi aldı.

Askerliğin kutsal bir vatan görevi olduğunu vurgulayan Doğanay, şunları kaydetti:

"Belki burada sıkılabilirsiniz, belki sivil hayattan özlemleriniz var ama askerlik ocağı çok faklıdır. Buradaki arkadaşlıklar bir ömür boyu unutulmaz. Geçen zaman, konuştuğunuz söz geri alınamaz, bunları iyi değerlendirin. Burası peygamber ocağıdır. Bu ülke ayakta duruyorsa siz kahraman Mehmetçiklerimiz sayesinde duruyor. Sınır karakolunda gözünüzü kırpmadan, yaz kış demeden nöbet tutarak vatanın, devletin, bayrağın, vatandaşın birliğini, beraberliğini ve namusunu koruyorsunuz. İnsanlığın ve askerliğin önemini iyi kavrayın. Devletimiz, milletimiz ve değerli aileleriniz sizlerle onur ve gurur duyuyor. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Hayırlı teskereler diliyorum."

Vali Doğanay, askerlerle sohbeti sırasında, evlenmeyi düşündüğünü belirten Bursalı Onbaşı Mücahit Kızılkaya'dan en az 4 çocuk yapmasını istedi.

Doğanay, karakolun ziyaretçi defterini imzalayarak askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.