Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi Hale Cengiz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Dağ Bisiklet Takımı tarafından düzenlenen 1. Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışı’nda büyük bir başarıya imza atarak bayanlar kategorisinde birinci oldu.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Kasım Pazar günü ODTÜ’de yapılan yarışa MEÜ adına Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi Hale Cengiz bayanlar kategorisinde, Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İsmet Can Beller ise teknik erkekler kategorisinde katıldı. Çok sayıda üniversiteden sporcunun mücadele ettiği yarışın startı normal kategori ve bayanlar kategorisinde verildi. Normal kategoride birincilik 19 Mayıs Üniversitesi’nden Kerem Anıl’ın olurken, bayanlar kategorisinde ise Hale Cengiz yarış liderliğini uzun süre önde götürdü ve yarışı birinci olarak tamamladı.

Aynı gün içinde teknik bir parkurda gerçekleşen Teknik Kategori yarışında ise MEÜ’yü İsmet Can Beller temsil etti. Yarışta birincilik ipini Ege Üniversitesi’nden Furkan Ceylan göğüslerken, İsmet Can Beller de 11. oldu.

Yarışlar sonunda dereceye giren ilk 5 sporcuya madalya verildi. Dereceye giren sporcuların ödüllerini ODTÜ Spor Müdürü Şahin Oğuz verdi. Madalyaların yanı sıra Delta Bisiklet de dereceye giren ilk 5 sporcuya hediye çeki takdim etti. Üniversiteler arası takım sıralamasında ise 19 Mayıs Üniversitesi birinci olurken, ODTÜ ikinci, Hacettepe Üniversitesi üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara yarış sonunda ODTÜ Spor Müdürü Şahin Oğuz tarafından kupa takdim edildi.