Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, eğitim masrafları ve servis ücretinin yüksekliği birçok aileyi maddi olarak zorladığını belirterek, sınıfların kalabalık olması, öğretmen açığının bulunması her yıl tekrarlanan ancak bir türlü de çözülmeyen sorunlar olduğunu belirtti.

"YILLARDIR KANAYAN YARA"

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, sorunları daha da artırdığını kaydeden Şen, "Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı neredeyse sadece maddi getiri için düşünülmeye başlanmıştır. Bu sınav acilen kaldırılmalıdır. Yıllardır kanayan yara olan ücretli öğretmenlik, bu sene de devam edecek. Yeterli sayıda atama yapılarak, ücretli öğretmenlikten vazgeçilmelidir" dedi.

"ORTAK ALAN OLUŞTURULMALI"

Şen yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Çocukların gelişmeleri ve çağa uyum sağlaması için internetin yasaklanması bir çözüm değildir. Önemli olan teknolojinin nasıl kullanılacağına bakılmasıdır. Bu anlamda velilerimiz çocukların çevrim içi etkinliklerini takip etmeli ve yaptıkları seçimlerin sonuçlarını göstermeli, internet kullanımı için muhakkak ortak alan oluşturulmalıdır. Ayrıca ahlak ve maneviyat denilen şey mutlaka olması gereken koşullardır. Ahlak ve maneviyat kurallarına uygun bir nesil oluşturulursa insanlar arasında güven olur."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.