Sokak ortasında tabanca ve tüfekli saldırı kamerada: 1 ölü, 1 yaralı
 
SAMSUN'da, sokak ortasında husumetlisi 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Hüsame Ünveren (24), hayatını kaybetti. Şüphelilerin, silah kabzası ile darbedip, yakın mesafeden tüfek ve tabanca ile ateş açtığı anlar, cep telefonu kamerasına anbean yansırken, o sıra yoldan geçen Canik MHP Meclis Üyesi Cemil G. de seken kurşunun isabet etmesi sonucu ayağından yaralandı. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olay, saat 16.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi, Canik Belediyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, yolda yürüyen Hüsame Ünveren, aralarında husumet bulunan kimliği belirsiz 2 şüphelinin tabanca ve av tüfekli saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine saçma ve kurşun isabet edip başına da darbe alan Hüsame Ünveren, kanlar içinde yere yığılıp, ağır yaralanırken, olay yerinden o sırada geçmekte olan Canik Belediyesi MHP Meclis Üyesi Celal G. de seken kurşunla bacağından yaralandı. Silahlı saldırganlar, olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalede bulunulan yaralılar, özel hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Ünveren, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet Bürosu ekiplerince kimlik tespiti yapılan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatılırken, tedaviye alınan Celal G.’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CİNAYET ANI KAMERADA
Öte yandan, Ünveren’in başına tabanca kabzası ve tüfek dipçiği ile vurulduğu, ardından da tüfekle yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğü anlar ise çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasınca anbean kayda alındı. Görüntüde; saldırganlar yaralı genci yerde yatarken kafasına silah kabzası ile defalarca vurup daha sonra da tüfek dipçiği ile vurmayı sürdürüp ardından da tabanca ve tüfekle de ateş ettiği anlar yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Cep telefonu kamerası görüntüsü
- Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Tayfur KARA /SAMSUN,()
===================================

Oyun oynarken balkondan düşen Yunus Emre ağır yaralandı
 
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, oyun oynadığı sırada  3'üncü kattaki evinin balkonundan düşen 3 yaşındaki Yunus Emre Y., ağır yaralandı.
Olay, gece saatlerinde ilçeye bağlı Hamidiye Mahallesi Kemer Sokak'ta meydana geldi. 3'üncü kattaki evinin balkonunda oyun oynayan Yunus Emre Y., iddiaya göre balkonun korumalıklarına tutunurken dengesini kaybederek yaklaşık 8 metre yükseklikten kafasının üstüne düştü. Durumu fark eden ailesi büyük panik yaşarken komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan küçük Yunus Emre, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Yunus Emre Y.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Yunus Emre Y.'nin hastaneye getirilmesi
-Apartman detay

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),()
================================

Otobüste maske takmayan kadın kendisini 'Doktorum takma dedi' diye savundu
 
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde belediye otobüsünde maske takmayan bir kadın diğer yolcular tarafından uyarıldı. Maske takmayan kadın kendisini, "Doktorum takma dedi" diyerek savundu.
Olay Kandıra'dan İzmit'e gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 800CK hat numaralı belediye otobüsünde meydana geldi. Otobüsteki bir kadın yolcu, maskesini takmadığı için diğer yolcular tarafından uyarıldı. Yolculardan büyük tepki alan kadın, kendisini "Benim canım tartışmak istemiyor, benim doktorum takma dedi" sözleriyle savundu.
Yolcuların dakikalar boyunca uyardığı kadın, çenesinin altında bulunan maskeyi göstererek, "Ben sağlıktan anlayan bir insanım. Binmeyin o zaman, gelmeyin. Nefes alamıyorum. Yüzümde duruyor. Tam buramda duruyor. Ben zaten ölmek istemiyorum. Binmeyin o zaman otobüse, gelmeyin" dedi. Diğer yolcuların yoğun tepkilerine dayanamayan kadın maskesini yüzüne taktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Otobüs içerisinde yaşanan tartışmadan görüntüler

HABER-KAMERA: Selda Hatun TAN /KANDIRA(Kocaeli),()
=============================

İzmir'de tantuni dükkanında patlama: 1 ağır yaralı
 
İZMİR'in Dikili ilçesinde, tantuni satışı yapılan iş yerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, iş yeri sahibi ağır yaralandı.
Olay,  akşam saatlerinde ilçeye bağlı Salimbey Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'nde meydana geldi. Tantuni satışı yapılan dükkanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm dükkanı sararken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürdü. Patlamada ağır yaralanan iş yeri sahibi İbrahim D. sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Dikili Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanık olduğu bildirilen İbrahim D.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Olay yerinde yanan iş yerinden detay
-İtfaiye müdahalesinden detay
-Genel çevreden detaylar

Haber-Kamera: Oben ULU-Fırat AKAY /DİKİLİ(İzmir),()
==============================

Çorum Valisi Çiftçi: Bu işin şakaya gelir yanı yok
 
TÜRKİYE genelinde yapılan koronavirüs denetimleri kapsamında  Bahabey Caddesi’nde uygulamalara katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, "26 Temmuz'dan bugüne kadar 16 tane vefatımız oldu. Buda son 1 ayda vefat sayısının ne kadar arttığını göstermiş oluyor. Dolayısıyla bu işin şakaya gelir yanı yok" dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da denetimler gerçekleştirildi. İl merkezi ve ilçelerde toplam 211 ekip ve 663 personelin katıldığı toplu uygulamalara Vali Mustafa Çiftçi de katıldı. 
Vali Mustafa Çiftçi, Bahabey Caddesi’nde yer alan bir alışveriş mağazasında maske, hijyen ve sosyal mesafe denetimlerinde bulundu. Vali Çiftçi’ye denetimlerde İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de eşlik etti. 
Vali Çiftçi ayrıca Bahabey Caddesi’nde durdurulan araçlarda da vatandaşları hem maske hem de emniyet kemeri takmaları yönünde uyardı.

'21 KİŞİ VEFAT ETTİ'
Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan ve Çorum'da artan vakalara dikkat çeken Vali Çiftçi, "İlimizde bugüne kadar pozitif çıkan vaka sayısı 2 bin 331. Hem merkezde hem ilçelerimizde toplam 229 hastamız yatarak tedavi ediliyor. 13 hastamız yoğun bakımda, 6 hastamız da entübe, yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavileri devam ediyor. 1317 kişiye de evinde karantina uyguluyoruz. Bugüne kadar vefat eden hasta sayımız maalesef 21. vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

'BU İŞİ CİDDİYE ALMALIYIZ'
Sözlerini sürdüren Vali Çiftçi, "Vakanın ilk çıktığı Mart ayından itibaren 26 Temmuz tarihine kadar ilimizde vefat sayısı 5’ti. 26 Temmuz'dan bugüne kadar 1 ay geçmemesine rağmen 16 tane daha vefatımız oldu. Bu da son 1 ayda vefat sayısının ne kadar arttığını göstermiş oluyor. Dolayısıyla bu işin şakaya gelir yanı yok. Toplum olarak bu işi ciddiye almalıyız. Kurallara uymalıyız. Sokağa çıkan vatandaşlarımızın mutlak surette maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor. Kalabalık ortamlardan uzak durmaları, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının aldığı kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde bunun hakkından gelme şansımız yok. Çorumlulardan istirhamım kurallara azami ölçüde uymaları" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Vali Çiftçi açıklama
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,()
===================================

Kayseri'de, sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü yaralandı
 
KAYSERİ'de, kontrolden çıkarak 4 metreden içi boş sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Kocasinan ilçesine bağlı Yıldızevler Mahallesi, Kocasinan Bulvarı'nda  meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 38 AAT 292 plakalı otomobil,  kontrolden çıkarak yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki içi boş sulama kanalına düştü. Kazada sürücü yaralanırken, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı sürücü, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis'ine kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ,()
======================================