Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke nüfusunun  yaklaşık yüzde 10'unun orman içi ya da orman bitişiğindeki köylerde yaşadığını  belirtti.

Bakanlığın devlet ormancılığından millet ormancılığına geçerek ORKÖY  kredi desteği, işletme-pazarlama ve silvikültür faaliyetleriyle orman köylülerine  sahip çıktığını vurgulayan Eroğlu, "Orman köylülerine, süt koyunculuğu, süt  sığırcılığı, besi sığırcılığı, arıcılık, seracılık, güneş enerjisi gibi alanlarda  yüzde 20'si hibe geri kalan kısmı da faizsiz olmak üzere kredi desteğinde  bulunduk." dedi.

Endüstriyel orman üretiminde, ağaç kesimi nakliyesi gibi işlerde de  orman köylülerinin işçi olarak çalışmasına imkan tanıyarak ek gelir elde  etmelerinin sağlandığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yine ağaçlandırma faaliyetlerinin yanı sıra silvikültür diye  adlandırılan ormanlardaki bakım ve gençleştirme faaliyetlerinde de orman  köylülerini çalıştırdık. Bu çalışmalar kapsamında da son 15 yılda orman  köylülerimize 14,5 milyar lira tutarında ilave gelir sağladık."

"ORMAN KÖYLÜLERİMİZİN HAYAT STANDARDINI YÜKSELTİYORUZ"

Bakanlık olarak orman köylülerini her zaman düşündüklerini vurgulayan  Eroğlu, onların kalkınmalarını desteklemek amacıyla birçok proje  geliştirdiklerini anlattı.

Bölgelere göre süt ve besi sığırcılığı, gelir getirici tür  ağaçlandırması gibi birçok alanda hibe ve destek verdiklerini ifade eden Bakan  Eroğlu, "Ayrıca dikim ve üretim çalışmalarında onlardan faydalanıyor ve iş imkanı  oluşturuyoruz." dedi.

Bu desteklerin bundan sonra da süreceğini kaydeden Eroğlu, "Orman  köylülerimizin hayat standartlarını bu tip uygulamalarla yükseltiyoruz ve  ormanlar üzerindeki insan baskısını da böylece azaltıyoruz." ifadesini  kullandı.