Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı lansman toplantısında gazetecilerle imza gününde okuyucularıyla buluşacak.

ATO seçimlerinde başkanlığa adaylığını da açıklayan Kulak İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tarkan Kulak’ın, Adana’nın ticaret ve sosyokültürel hayatına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik düşüncelerini içeren yazılarından derlediği “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabı kitapçılardaki yerini aldı.

Tarkan Kulak, 13 yıla yakın bir zaman çeşitli kademelerinde aktif görev aldığı ATO’da ve iş hayatında elde ettiği tecrübelerini derlediği “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabının lansmanını HiltonSA Oteli’nde düzenleyeceği kahvaltılı basın toplantısı ile yapacak.

2 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 09:00’da gerçekleştireceği lansmanın ardından Tarkan Kulak, 15:00 ve 17:00 saatleri arasında Gazipaşa Kitapsan’da okuyucuları ile bir araya gelerek kitabını imzalayacak.

Kitabın ana teması Adana

Babası Sıtkı Kulak’a ithaf etiği kitapta yer alan yazılarının hepsinde ana tema altında Adana kenti, toplumun gelişmesi, kalkınma, teknoloji ve markalaşma gibi alt kavramlar bulunduğunu belirten Tarkan Kulak, “Bu yazıları, Adana’nın ve ülkemizin kalkınmasına, markalaşmasına kafa yoran Adanalılara ve ilgili kişilere farklı bir bakış açısı verebileceği; iyi ve olumlu fikirler geliştirmek isteyen genç kardeşlerime de ilham verebileceği duygu ve düşüncesiyle, bir kitap şeklinde derlemeye karar verdim. Bu kararımın oluşmasında ve üretim sürecinde katkısı olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Öne çıkan konu başlıkları

Aynı zamanda Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu da olan ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak’ın, “Adana İçin Birlikte Kalkınma Yolunda” isimli kitabında, “Kulak Ailesinin Yaptıkları ve Vizyonu; Daha Canlı Ticaret, Daha Canlı Adana; Global Düşünme ve Başarı; Gelişen Bir Adana’ya Doğru; Büyük Hedefe Sağlam Altyapı; Şiddet, Medeniyet ve Sürdürülebilir Kalkınma; Geleceğe Giden Yol İnovasyon ve Girişimcilik; Kalkınma ve Kurumsal Değişim; Gelişen Dijital Ekonomide İstikrarlı İlerleme; 15 Temmuz, Kalkınma Yolunda Bir Milat; Çıkış Yolu Üretim ve Büyümeden Geçiyor; Siyasette Yenilikçilik ve Ticarette Yenilikçilik; Kentsel, Kırsal ve Bölgesel Kalkınmada Ticaret Odalarının Kritik Rolü” gibi öne çıkan pek çok konu başlığı yer alıyor.