Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hakan İnci, gazetecilerle bir araya gelerek, projelerini anlattı.

Hanem Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz bir açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bazı il ve ilçelerde adayların belirlendiğini ifade eden Kiraz, “Yerel seçimlere yönelik çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürürken elbette ki başta büyükşehir belediyesi olmak üzere bütün ilçelerimizde detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Teknik çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kiraz, Malatyalılarla birlikte Malatya’yı yönetmeye aday olduklarını kaydederek, “Önümüzdeki döneme hazırlanırken gerek kamuoyunun farklı kesimleriyle gerekse de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyoruz. Teknik çalışmaları tamamladıktan sonra hep birlikte sahada olacağız. Önümüzdeki dönemde Malatya’ya ciddi alternatifleri olan bir yapıyla, Malatyalıların karşısında olacağız” diye konuştu.

AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen temayül yoklamasına da göndermede bulunan Kiraz, şunları söyledi:

“CHP olarak çok titiz bir çalışma yapıyoruz. Gelişigüzel bir anlayışla hareket etmiyoruz. Bazı siyasi partilerin yaptığı gibi adaylarımızı belirlerken sandık koyup da, o sandığı Ankara’ya göndermiyoruz. Sandık koyuyorsak, adaylarımızı da belirliyoruz. İktidar partisinin aday adaylarına baktığımızda hepsi “Malatya’yı daha iyi bir yere taşıyacaklarını” ifade ediyorlar. Ama ifade etmek isteriz ki, Malatya’yı 10 yıldır kendileri yönetiyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hakan İnci ise Malatya merkez, ilçe ve köylerde bir takım çalışmalar yaptıklarını kaydederek, şehir planlamacılarının teknik çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

İnci, Malatya halkının karşısına dayanağı olmayan hiçbir projeyle çıkmayacaklarını kaydederek, “Malatya’nın merkezine yönelik çalışmalarımız sosyal hayatı daha iyi noktaya götürmek, mevcutta yaşanan imar ve trafik sorunlarını çözmek üzerineydi. Bu anlamda ciddi bir çalışma yapıyoruz. Şehir planlamacısı arkadaşlarımız iki gündür Malatya merkezde yoğun şekilde çalışıyor. Biz tabi ki sadece büyükşehir belediye başkan adayı olarak merkeze sıkışıp kalmayacağız. İlçe ve köylerimizde de çalışmalar yapıyoruz. Bir kere ilçelerden ve köylerden şehir merkezine olan göçü önlememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

En büyük problemin kayısı olduğunu belirten İnci, “Köylere yönelik elbette belediye ile ilgili çalışmalarımız olacak ama onun dışında kayısının pazarlanmasına yönelik çalışmalarımız olacak” dedi.

İnci, ciddi bir saha çalışmasına gireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Anketörlerimiz vatandaşlarımızla bir araya gelerek, bir çalışma yapacak. Sahada herkesle bire bir görüşeceğiz. AK Parti bir temayül yoklaması geçirdi. Aday adaylarının konuşmalarını dinledim. Hepsi birbirinden değerli olabilir ama hepsinin ortak özelliği Başbakan’ın altına sığınıyorlar. Hiç kimse “ben” diye çıkmıyor. Ben CHP’nin büyükşehir belediye başkanı adayıyım. Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu. Burayı gelip de Kılıçdaroğlu yönetmeyecek. Burada halk kimi seçerse, o yönetecek. Sürekli Başbakan’ın altına sığınmanın kimseye bir faydası yok. Malatyalılar, 10 senedir iktidardaki bir belediyenin Malatya’ya hiçbir faydasının olmadığını da gördüler.”