Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi Tarafından Yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanan “Gençsen Geleceksin” projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Otelde düzenlenen toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. M. Talha Gönüllü, Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz, Adıyaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı.

“Gençsen Geleceksin” projesi ile gençleri madde bağımlılığına iten durumlara ve bağımlılığın oluşturduğu olumsuzluklara karşı farkındalık oluşturmak, gençleri ve ailelerini bilinçlendirmeyi ve onlara sağlıklı ortamlar sunarak kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlanıyor.

Çocuk ve gençlerin herhangi bir bağımlılık türüne veya buna etki eden olumsuz arkadaş ortamına girmesini önleyecek, okul dışı zamanını daha sağlıklı ve daha etkin değerlendirebileceği, çocuk ve gençlerin sosyal uyumlarını arttıran, yaşam becerilerini geliştiren, kişiler arası sorun çözme becerisi kazanmış çocuk ve gençlerin sosyal iyilik hallerinin geliştirilebileceği, Gençsen Geleceksin Sosyal Yaşam Merkezi kuruldu.

Proje kapsamında Adıyaman’da farkındalık çalışmaları, atölye çalışmaları, geziler, piknik, bocce turnuvası, gençlik konseri, tiyatro ve konferanslar düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel toplantıda yaptığı konuşmada, “Bir toplumun gelişmişliğindeki en önemli etken üretimdir.Etkin bir üretim potansiyeli nitelikli insan gücü ile sağlanır.Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Toplum olarak bu gençlerimize sahip çıkarak, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için Yeşilay olarak, sizlerinde değerli katkıları ile çalışmalarımıza büyük bir hızla devam etme gayretindeyiz. İlimiz ve ülkemiz için sağlıklı bir neslin sağlıklı bir geleceği inşa edeceğinden şüphemiz yoktur.2014 yılından bu yana 9 projeyi ilimizde hayata geçirdik. Bu yıl Gençsen Geleceksin Projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece işini yapan bir STK anlayışı ile 2014 yılından bu yana ilimizde sahada yer almaktayız. Sahanın tozu yutulmadan etkin bir mücadele olamayacağını biliyoruz” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. M. Talha Gönüllü ise konuşmasında, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti, geleceğimizi korumak adına birçok faaliyetler yapıyor. Bugünümüzü ve geleceğimizi korumak adına faaliyetler gerçekleştiriyor. Biz de üniversitemizde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi ile beraber işbirliği içerisinde öğrenci kulübümüzü oluşturduk. Birçok öğrencimiz bu kulübümüzün üyesi ve yıl içerisinde birçok etkinlikler yapıp, farkındalık oluşturmaya gayret ediyorlar. Gençsen Geleceksin Projesi’nde de her zaman olduğu gibi bağımlılıklarla mücadele eden kuruluşumuz Adıyaman Yeşilay Cemiyetine gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, insanlığı etkileyen önemli sorunlardan biri haline gelen madde kullanımı ve bağımlılığın geçmişi insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirterek, “Dünya da olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik,ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur. Yeşilay Adıyaman Şubesi ile el ele vererek geleceğimiz olan gençlerimizi bağımlılıktan uzak temiz bir nesil için elimizden gelen tüm gayreti sarf ederek geleceğimizi emin ellere bırakmak. Bu konuda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesine gösterdikleri gayretlerden ve bu konudaki çalışmalarımıza hız kazandıracak sunmuş oldukları Gençsen Geleceksin Projesinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Projeler ile ilgili bilgi veren Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş konuşmasında, “Gençlik Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon başkanlığının (2016-1) özel Çağrı kapsamında Doğu ve Güneydoğu bölgelerine özel bir çağrısı olmuştur. İlimizde de bu projeler kapsamında yaklaşık 13 STK’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Projelerimiz kabul ettirdik. Proje Çağrısı açılırken proje içerikleri 3 ana başlık altında toplanmıştır. Bunlardan bir tanesi Kitap Kafe ikincisi Mobil Gençlik Merkezi ve üçüncüsü ise Madde Bağımlılığı ile ilgili Projelerdi. İlimizde Madde Bağımlılığı Projeleri alanı ile ilgili Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubemizin yapmış olduğu Gençsen Geleceksin Projesidir. İlimizde böyle bir proje uygulamasına hayat kazandırıp bağımlılıklarla mücadele de akla ilk gelen kurumlardan biri oldukları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.