Son günlerde süt fiyatlarına yapılan zam besicileri memnun etmedi. Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır, çiğ süte yapılan 10 kuruşluk zammı değerlendirdi. Sütün 10 kuruş zamla 130 kuruştan 140’a çıktığını hatırlatan Kır, bunun yeterli olmadığını, üreticinin desteklenmesini ve girdi maliyetlerinin düşük olması gerektiğini söyledi.

Besici bu zamdan memnun değil diyen Başkan Kır, “Biz sütün çay gibi, kola ve gazoz gibi değerli olmasını isteriz. Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde, yeme destek çıkma ihtimali de söz konusu. Destek çıkar ya da çıkmaz biz bilemiyoruz. Şu an gelen zam, piyasada süt darlığından dolayı gelen ilave zamdır. Sanayici süt bulamadığı için ister istemez bu zammı verdi. Çünkü piyasada yeterli sütümüz yok. Üretici ürettiği ete ya da süte destek bulamıyor. Fakat mağduriyetimizin giderilebilmesi açısından bakanlığı bilgilendiriyoruz. Üretici daha çok desteklensin ki üretsin. Bakanımız geçen gün kendi de ifade etti. “Biz 2002 yılında yetiyorduk, şimdi niye yetmiyoruz” dedi. Bu çok doğru, bunu biz hep telaffuz ediyoruz” dedi.

“Biz tarım ülkesiyiz, neden kendi kendimize yetmiyoruz” diyen Kır şöyle devam etti: “Girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı bunun önlenmesi mümkün değil. Bugün et para yaptığından dolayı inek kesimi 25-26 liraya çıktı. Ne yapsın üretici? Baktı ki inek para yapıyor, kestirdi. Kestirince inek sayımız azaldı. Kurban bayramından önce 2 sefer süt mamullerine zam geldi. Üretici doyurucu kâr elde edemediği sürece ne sütün, ne etin önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı.