KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gece saatlerinde bir ahırda çıkan yangında, çoğunluğu doğum yapmak üzere olan ineklerden oluşan 9 büyükbaş hayvan telef oldu. Yavrulamasını beklediği ineklerinin, karınlarındaki buzağılarla beraber telef olduğunu gören besici ise büyük şok geçirdi.

Olay, gece saatlerinde ilçeye bağlı Türkbağları mevkisinde Hüseyin Kepez’e ait ahırda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içinde çoğunluğu hamile olan ineklerin bulunduğu ahırdan alevler yükseldiğini gören komşuları, Hüseyin Kepez’e haber verdi. Çatısındaki ahşap malzeme ve içindeki samanlar nedeniyle kısa sürede büyüyen alevler, ahırı alev topuna çevirdi. Hayvanların sahibi ve vatandaşlar, alevlere müdahale etmek istese de başarılı olamadı.

Yangın ihbarının alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevleri söndürüp içerideki hayvanları kurtarmak için büyük mücadele verdi. Uzun süren uğraşların sonucunda ortaya çıkan manzara ise korkunçtu. Çoğunluğu hamile ineklerden oluşan 9 büyükbaş hayvan telef oldu. Bağlı oldukları zincirler nedeniyle oldukları yerde telef olan hayvanların karınları, patlama derecesine geldi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, yangının meydana geldiği ahırda ve çevresinde çalışma yaparken; olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından iş makinelerinin yardımıyla ahırdan çıkarıldı.

Bin bir emekle beslediği inekleri gözünün önünde yanan Hasan Kepez ise çok büyük zararının olduğunu dile getirdi. Hayvanlarının 6’sının hamile olduğunu belirten Kepez, “Yangını gece fark ettik. Söndürüldü ama manzara bu. 9 hayvanımız telef oldu. Çoğunluğu hamileydi. Bugün yarın doğum yapacaktı. Ahırla birlikte toplam zararım 150 bin liraya ulaşacak. Yapacak bir şey yok” dedi.