Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katkılarıyla 2-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısını, Başbakan Binali Yıldırım’ın katkılarıyla Türkiye’nin ev sahipliğinde 2-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirecek. ILO’nun düzenlenmesinden sorumlu olduğu, 4 yılda bir tekrarlanan ve bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek olan Avrupa Bölge Toplantısı, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden hükümet, işveren ve çalışan temsilcilerini bir araya getirecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantıya şu ana kadar 41 ülke, hükümet, işveren ve işçi kesiminden oluşan heyetle katılımını bildirdi. Bu ülkelerden 7’si bakan düzeyinde katılım gerçekleştirecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı, ILO Genel Direktörü Guy Ryder tarafından sunulan raporun tematik başlığı çerçevesinde, yaşanacak değişimlerin ve fırsatların Bölgedeki çalışma yaşamında yaratacağı etkilere odaklanacaktır. Toplantıda aynı zamanda ekonomik ve sosyal kalkınmaya ilişkin temel politikalar ve 2013 yılında Norveç’te düzenlenen ILO 9. Avrupa Bölge Toplantısından bu yana geçen dört yılda elde edilen başarılar ve tecrübeler tartışılacaktır. Toplantı kapsamında ayrıca ‘herkes için insana yakışır iş’, ‘iş ve üretimin organizasyonu’, ‘iş yönetişimi’ ve ‘çalışma ve toplum’ konularında özel oturumlar düzenlenecektir” denildi.

Açıklamada, “AB İstihdam ve Sosyal İşler komiserinin de katılacağı toplantıda, ILO’nun kuruluşunun 100. yıldönümü öncesi son bölgesel toplantı olması nedeniyle de büyük önem arz etmektedir. ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı vesilesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının başkanlık edeceği ‘göçmenler ve mültecilerin işgücü piyasalarına adil ve etkin erişimi’ konulu Gayrı Resmi Bakanlar Toplantısı da düzenlenecektir” ifadesi kullanıldı.