15 Temmuz şehitleri Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de anıldı.

Türkiye Bakü Büyükelçiliğinde 15 Temmuz demokrasi şehitleri için anma programı düzenlendi.

Şehitler için saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Büyükelçisi Erkan Özoral, ”15 Temmuz’u elbette ne kadar anlatsak azdır. O gün hayatını kaybetmiş, bizlerin geleceği için hayatını feda etmiş 250 şehidimize karşı minnet borcumuzdur.15 Temmuz’dan alınması gereken çok dersler var ama bunların en önemlilerinden biri Türk milletinin kendi iradesine başka hiç kimseye teslim etmeyeceğini açık biçimde tescili olmaktır. 15 Temmuz gecesi milletimiz tek yürek sokaklara dökülmüş 15 Temmuz’u takip eden günlerde demokrasi nöbetleri tutmuştur. Bu gece de aynı şekilde milletimiz demokrasi nöbetindedir. Bizler böyle bir milletin çocukları olduğumuz için gurur duymalıyız” dedi.

Kafkas müslümanları idaresi tarafından 15 Temmuz şehitleri için anma töreni yapıldı

Kafkas Müslümanları İdaresi tarafından 15 Temmuz şehitleri için Azerbaycan’ın en büyük camisi olan Haydar Camisi’nde anma töreni yapıldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, “Kardeş Türkiye’ye destek olmak, yardımcı olmak, bu dünyadan göçen şehitleri anmak için buradayız. Bugün dünyada her hangi bir güç eğer Türkiye’ye karşı gelirse bu Azerbaycan’a da karşı gelmiş demektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Allahşükür Paşazade, Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü ile ilgili vahdet namazı kıldırdı.

Namazda vatandaşlarla birlikte Azerbaycan Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komitesi Başkanı Mübariz Kurbanlı, Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Yanımızda kardeşlerimizi görmek bize güç veriyor

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği ve yakınlığı bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Büyükelçi Özoral, ”Etkinliklerin hem bu şekilde yoğun bir şekilde düzenlenmiş olması hem de Azerbaycan vatandaşlarının ve Azerbaycan devlet kurumlarının temsilcilerinin yoğun ilgi göstermiş olması gerçekten bizim ilişkilerimizin örnek niteliğini bir kere daha ortaya koymuş oldu. Bizim yanımızda kardeşlerimizi bu şekilde görmek, acımızı birlikte paylaşan bizimle dayanışma içinde olduklarını ifade eden kardeşlerimizi görmek bize güç veriyor” diye konuştu.