Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği ile başlatılan işbirliği programlarından birisi olan, Mesleki Eğitim Programı çerçevesinde, eğitim alan ve bu eğitimlerini başarı ile tamamlayan yerli ve yabancı kursiyerlere başarı sertifikaları yapılan bir törenle verildi.

GSO-MEM’de, ambalaj ve paketleme, bilgisayar destekli 3D tasarım (solidworks), dış ticaret uzmanlık, MS Office eğitimi, örtülü elektrot ve ark kaynağı, MIG/MAG (gaz altı) kaynağı olmak üzere toplam 6 alanda 100 kursiyerden eğitimlerini tamamlayanlar ile ILO yetkilileri bir araya geldi.

Merkezde yapılan törene, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Sayın, ILO Ankara Ofisi Temsilcisi Nejat Kocabay, U.S. Ankara Elçiliği Mülteci Koordinatörü Anjalına Sen ve Suriye Program Temsilcisi Allison Listerman katıldı.

Törenden önce kısa bir toplantı yapan GSO-MEM Yetkilileri ve ILO temsilcileri yapılan çalışmalar hakkında ve önümüzdeki dönem yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıdan sonra yapılan sertifika töreninde konuşan Ünverdi, GSO-MEM olarak başlattıkları uluslararası bir projeyi daha başarıyla sonlandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimizi Gaziantep sanayisine kazandırmak adına bir misyon edinen merkezimiz, yeni projelere hız kesmeden devam ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin sanayide daha da kaliteli ürün üretmek adına kalifiye eleman yetiştirilmesi için mesleki eğitimlere devam edeceğiz. Çalışmalarımızda, projelerimizde ve merkezimizde verilen eğitimlere destek veren kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından eğitime katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.