ARTVİN (AA) - Artvin'de, "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Zaferi" konulu konferans düzenlendi.

Artvin Valiliğinin öncülüğünde Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversite Rektörü Fahrettin Tilki, İl Garnizon Komutanı Cengiz Abdurrahman Çerçi, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Kara'nın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, 15 Temmuz hain darbe girişimin kronolojik olarak anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Kara, Fetullahçı Terör Örgütü'nün planlayıp uyguladığı 15 Temmuz Darbe girişiminde adeta bir işgal denemesi yapıldığını söyledi.

Mondros Mütarekesini uygular gibi köprülerin ve yolların tutulması, iletişimin can damarı telekomünikasyon merkezine saldırı yapılmasıyla öncelikle iletişim ve ulaşım özgürlüğünün ortadan kaldırılmasının istendiğini belirten Kara, "Özel televizyonların, TRT’nin basılması da çabası. Genel Kurmay Başkanlığı ele geçirilmek istendi. Kuvvet komutanları düğünlerde derdest edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, MİT, Emniyet Özel Kuvvetler bombalandı. Başbakanımızın arabası kurşunlandı." diye konuştu.

Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu saldırıda darbe ve işgal girişimin iç içe olduğunu savunan Kara, esas hedefin milli iradeyi imha etmek olduğunu kaydetti.

Hedefin tüm siyasal sistemin olduğunun çok açık olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hiçbir darbe girişiminde bu yapılmamıştır. Hiç kimse polis öldürmeye çıkmamıştır. Emniyet binaları F16'larla vuruldu. Sadece Gölbaşı'nda 51 polis memurumuz şehit edildi. Bu katil pilotların telsiz konuşmalarında nasıl soğukkanlılıkla, nasıl suçlarını itiraf ettiklerini hepimiz dinledik. 'Bu caniler nasıl nerede yetişti?' diye düşünerek bunu anlamaya çalışıyoruz. İnsan aklı bunu almıyor. Biz memleket olarak bu kadar kariyer sahibi psikopatı nasıl yetiştirdik? Bu topraklar, Pensilvanya’da oturan hasta ruhlu, kibir abidesi yakın çağın en vasıflı sahtekarının başında olduğu bu terör örgütünden daha yalancı, daha iftiracı, daha münafık, daha hilekar daha namert, dindaşına ve soydaşına karşı bu kadar canisini görmedi. Bunların Allah’tan korkmadığı çok açık."

Vali Doğanay, sunumu sonrası Kara’ya Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye etti.