Şehitkamil Belediyesi, kadınlara yönelik açtığı pastacılık kursunda, pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili bilgiler veriyor. Mesleki eğitimlere yönelik kursları başarıyla tamamlayan kadınlar, öğrendikleri bilgilerle işletme açıyor.

Şehitkamil Belediyesi Bülbülzade Aile Merkezinde açılan Temel Pastacılık Kursu, ev hanımlarının daha lezzetli pastalar yapabilmelerine olanak sağlıyor. Ev hanımları, pasta yapımında önemli püf noktaları, eğitmenlerden uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde ediyor. Bir yandan lezzetli pasta yapımını öğrenen kadınlar diğer yandan da kurs ortamındaki arkadaşlıklarıyla daha fazla sosyalleşme olanağı sağlıyor. Kadınlara, işletme sahibi olmaları için gereken bilgi ve beceriyi kazandırmak için verilen eğitimler sonunda isteyen kadınlar işletme açabiliyor.

“Püf noktalar öğreniyoruz“

Yeni şeyler öğrenmek amacıyla kursa başladığını belirten kursiyer Nergis Tüzüngüven, “Boşa geçirdiğim zamanları değerlendirmek, yeni bir şeyler öğrenmek için bu kursa katıldım. Kursta, çok güzel bir ekip çalışması yapılıyor. Pasta yapmayı hepimiz biliyoruz ama burada püf noktalar öğreniyoruz. Evdeki, çok farklı malzemeleri nasıl değerlendirebileceğimizi öğreniyoruz. Bu durumdan çocuklarım ve eşim çok memnun. Ben de çok memnunum. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız bize pasta yapmayı çok güzel şekilde anlatıyor. Kursa sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

Daha önce pasta yapmayı bilmediğini kaydeden kursiyer Begüm Sarıbay, “Pasta yapmayı öğrenmek için buraya geldim. Arkadaş tavsiyesiyle kursa başladım. Çok memnunum. Artık çok güzel pastalar yapıyorum. 2 yaşında bir oğlum var. Ev hanımıyım. Burada yaptığım pastaları tekrar evde de yapıyorum. Annem, eşim çok beğeniyor. Bu durum beni mutlu ediyor. Evde yaptığım pastaları hazır almışım zanneden çok kişi oluyor” şeklinde konuştu.

Kurstaki ortamın çok güzel olduğunu dile getiren kursiyer Arzu Kılıç ise , “Boş vakitlerimi değerlendirmek için kursa geldim. Arkadaşım tavsiye etti. Aslında pasta yapmayı biliyordum. Ama yine de buraya geldim. Pasta yapma tekniklerini, pastacılığın püf noktalarını öğrendim. Buradaki ortam, arkadaşlıklar çok güzel. Burayı herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.