Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personelin, çalıştığı birimdeki başka bir personel tarafından darp edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bir internet sitesinde ’Büyükşehirde kadın mühendise dayak’ başlığıyla yayınlanan haber metninin, doğruluk değeri taşımadığı belirtildi. Söz konusu belediye çalışanı Nehir G.’nin, iddia edildiği gibi gıda mühendisi olarak değil, orta öğretim mezunu hizmet alımı büro personeli olarak Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda çalıştığı ifade edilen açıklamada, "Nehir G. adlı personel hakkında kurumumuzda huzuru ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle çeşitli nedenlerden dolayı idaremiz tarafından birçok kez tutanak tutulmuştur. Ayrıca yine aynı haberde Nehir G. adlı personelin saldırıya uğradığı iddiası ise gerçeği yansıtmamakta, iftira niteliği taşımaktadır. Söz konusu kişi kurumumuzu yıpratarak çeşitli spekülasyonlara yol açmak için böyle bir iddia ortaya atmıştır. Kamuoyunu yanıltarak kurumumuz itibarını zedelemeye çalışan ilgili şahıs hakkında gerekli idari ve hukuki tüm işlemlerin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Kendisinin gıda mühendisi olduğunu ifade eden Nehir G., Ulaşım Daire Başkanlığı’nda çalışan şoför M.B.’nin saldırısına uğradığını ve darp edildiğini ileri sürerek Toros Devlet Hastanesi’ne başvurmuş, ayakta tedavi gördükten sonra Siteler Polis Merkezi’nde şoför hakkında şikayetçi olmuştu.