Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce “Kolluk personelinin iletişim becerilerinin geliştirme eğitimi” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

DASİDEF Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmaya Erzurum valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Özmen, emniyet ve askeri personel katıldı.

Programda konuşan Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, öfke kontrolü konusunda kolluk kuvvetlerinin iletişime açık olması gerektiğini belirterek, 8 gün sürecek çalışmada 16 program uygulanacağını söyledi. Yıldız, seminere 640 güvenlik personelinin iştirak edeceğini belirtti. Emniyet ve jandarmanın en fazla eleştiriye maruz kalan kurumlar olduğunu dile getiren Yıldız, çalışmanın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise konuşmasında, “Bugün çok güzel bir gündemle toplantı yapılıyor. Meslek hayatımda en fazla üzerinde durduğum konulardan birisi budur. Halkla ilişkilerde öfkeyi kontrol edemiyorsak sıkıntı yaşarız. İlk defa Emniyet ve jandarmayı aynı eğitime almaya çalışıyoruz. Birbirlerinden etkilenmeleri önemlidir. Halkla İlişkiler ve öfke kontrolü ile ilgili eğitim programları önümüzdeki süreçte de devam edecek” diye konuştu.

Seminerde ilk dersi veren Doç. Dr. Ziya Bora da “Kazanmak beyinle başlar. Bütün işler beyinle gerçekleşir. Her an aklımızdan her türlü düşünce geçebilmektedir. İnsanları etkilemek için önce bütün sorunlarını dertlerini dinlemek gerekir. Özellikle polis ve jandarma teşkilatının insanların derdini dinledikten sonra gerekli tavrı ortaya koymalıdır. Sakin olabilmek çok önemlidir. Sakin olunursa sorunların çözümü de daha kolay sağlanabilir. Bizim en güçlü yanımız aynı zamanda en zayıf yanımızdır” dedi.