Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni kabinenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Kabinede iki bakanımızın bulunması Gaziantep için önemli bir şanstır” dedi.

Çıkmaz, yeni kabineye ilişkin yaptığı açıklamada, kabinenin Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Gaziantep’in bakanlar kurulunda başbakan yardımcısı ve adalet bakanıyla temsil edilecek olmasının gurur verici olduğunu vurgulayan Çıkmaz, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek görevine devam ederken AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül önemli bir bakanlığa getirildi. Her iki bakanımızı da tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İki bakanımız da ülkemize önemli hizmetler sağlayacaktır. Kabinede iki bakanımızın bulunması Gaziantep için önemli bir şanstır” dedi. Mehmet Şimşek’in görev süresinde Gaziantep’i en güzel şekilde temsil ettiğini ifade eden Çıkmaz, Abdülhamit Gül’ün de önemli bir bakanlığı devraldığını vurgulayarak, Gül’ün başarılı çalışmalara imza atacağını kaydetti.

Çıkmaz, Gaziantep’in bundan sonraki süreçte Ankara’da daha güçlü temsil edileceğini sözlerine ekledi.

İSO İkinci 500’de başarımız sürüyor

Çıkmaz, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) düzenlenen “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016” araştırmasına ilişkin de araştırmada yer alan Gaziantepli firma sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Gaziantepli firma sayısının geçen sene 30 olduğunu anımsatan Çıkmaz, bu rakamın 32’ye yükseldiğini kaydetti. Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Gaziantep’in adını Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında duyuran iş adamlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üreten, istihdama destek veren ve ihracatıyla göğsümüzü kabartan iş adamlarımızın ekonomiye katkısı inkar edilemez. Listeye giren 32 firmanın gelecek sene artacağına inanıyorum."